Fredag

Inatt så regnade det så att man vaknade av det!

I detta trista väder så åkte vi till Farmor Bonde för att få både fika och skratt. Vägarna här runtikring är ju lite lätt dåliga, mer gropar än väg, så det tar lite tid när man ska fara iväg. Såhär ser det ut och detta är från en ganska bra vägsträcka:

När vi kom hem så hade vår frysta köttbit nästan tinat. Jag skar upp den i bitar, hårda bitar, för vi hade bestämt att idag skulle vi mala kött och göra pannbiffar.

Här är det handvevad köttkvarn som gäller! Den skruvar man fast på en bordskant eller liknande, vi brukar skruva fast den på en utdragbar skärbräda men det blir lite ostadigt eftersom skärbrädan inte håller sig stilla. Idag skulle vi försöka skruva fast den på bordet, enda problemet med den idén var att bordsskivan var för tjock. Då började vi titta efter ett bord med lite tunnare bordsskiva. Det slutade med att vi malde kött i systugan.

När vi fått fast kvarnen så hade köttbitarna hunnit tina så allt var tajmat in i minsta detalj! Till en början gick det väl sådär med malningen, sen upptäckte vi att hålmojjen på kvarnen satt åt fel håll. När den sen var rätt monterad så gick malningen som en dans!

Jag glömde att fota när vi höll på att mala köttet så ni får hålla till godo med dessa bilderna på resultatet:

Efter detta med att fara iväg på fika och mala kött och göra pannbiffar så var klockan nästan Pistvaktdags. Datorn med skivorna från skolan har mest sett ut såhär idag:

Nu är det tvsoffan som gäller!

Kommentarer till ovanstående, eller annat, kan lämnas i Gästboken



citat från "barns tankar om kärlek":

"Det är bra att ha en tjej om ens kompisar inte kan komma."
Mike, 9 år

föregående dag
nästa dag


© filuran 2009