Lördag

Eftersom vägarna här är så dåliga efter regnet som fallit så kom jag idag på att vi kanske skulle åka upp på skogen och inspektera våra egna vägar. De vägarna har rasat på flera ställen förut när det varit kraftigt regn.

Våra vägar var minsann lättare att köra på än många andra vägar!

När vi kom hem efter inspektionsrundan så kom Mamma på att hon skulle titta på compricer.se och se vad dom hade att säga om elpriserna och vad som är billigast. Under tiden så kom jag på att jag nog behövde lite fotvård så jag tände upp i köksspisen och fick alltså gå mellan spisen och Mamma vid datorn. Mamma tror ju inte riktigt att hon kan det där med att använda datorn och surfa, fast jag tycker det går riktigt bra.

Nu tog Mammas letande om elpriserna längre tid än väntat så det hann bli mattid, fotvårdandet fick vänta. Vilken tur att vi hade förberett maten redan igår och bara behövde ta fram byttan och värma på. Ja, och så skära lite grönsaker dårå.

Efter maten så var det då dags för fotvårdandet. Jag skulle bara gå ut och röka lite först. Då ligger en liten svala precis nedanför trappan. Den låg och ena vingen bara hängde. Jag tog på handskar och lyfte upp den, svalor kan ju ha svårt att lyfta från backen. Den kunde inte flyga. Det kan ju varit en unge som inte riktigt lärt sig flyga också, det vet man ju inte.

Förmodligen så blev svalan helt jätterädd och gick på adrenalin för den, ja, vad ska man säga att den gjorde, kravlade sig runt lite i gräset. Till slut så bestämde den sig för att hålla till runt och under bron. Hoppas att det är en unge så att den kan ropa på mamma och pappa så den får mat.

Sen fick jag ner fötterna i fotbad! Gissa om vattnet hade blivit supervarmt efter att ha fått stå på spisen i två timmar. Japps, det var svårt att få i fötterna men när de sen äntligen gick att stoppa ner fötterna så kändes det himla skönt!

Nu ska jag bara vila mina fötter som nu är så mjuka och fina!

Kommentarer till ovanstående, eller annat, kan lämnas i Gästboken



citat från "barns tankar om kärlek":

"Om man inte vet hur man lagar mat är det bra att ha en tjej."
Andreas, 9 år

föregående dag
nästa dag


© filuran 2009