Måndag

Idag hade vi planerat att ha en skitdag!

Japps, tömma dass stod på schemat.

Vi åkte iväg med både skit och sopor. Jag tycker att sopstationen här, eller brandgropa som det heter här, har de bästa öppettiderna, öppnar 13. Lagom tid för mig.

När vi blivit av med det vi skulle slänga så kunde vi ge oss in på den roligare biten, att handla nya saker. Först 60 liter bensin. Därefter färgaffären där blev det fyra skruvar och muttrar med tillhörande brickor och en färgburksöppnare.

På apoteket fick jag reda på att jag inte kunde hämta min medicin förrän i övermorron. Här är det inte som hemma att man kan välja och vraka bland apoteken utan här finns det ett och det ligger 3 mil bort. Jaja, tur vi köpte bensin så man kan åka en extratur till apoteket.

En tur in på affären som har cyklar, fiskesaker, skotrar och gräsklippare och en hel del annat. Där har de verkstad för diverse saker och även för cyklar. Mamma har fått en cykel av en av jägarna som hon ska serva lite. Varför vet jag inte, jag tror inte det är nåt fel på den alls.

Sen äntligen in på lilla klädaffären som alltid brukar ha nåt att bjuda på. Just idag hade dom ett par rosa shorts, modell långa shorts, en munkjacka som jag inte alls behövde men den var ju grön och vit så jag kunde inte motstå den. Ett linne/klänning hittade jag också, grönt och supermjuk kvalitet. 515:- kostade det kalaset!

Nu hade vi bara Ica kvar. En hel massa saker blev det, två tunga kassar kom vi ut med.

När vi kommer hem så går en fjäder av i låset så att själva handtaget bara hängde. Det var ju bara att skruva loss och byta fjäder, av nån anledning så har vi extra fjädrar i en liten låda i skafferiet. Det visade sig att det här med "bara" inte var så himla lätt.

Först så böt jag fjädern som gått av och skruvade ihop låset. När allt är på plats så går det inte att låsa dörren. Ut med låset igen. Då hade en annan fjäder hoppat av. Ihop med låset igen och så in med det i dörren. Allt funkade bra och så ska vi prova nyckeln, då går det inte att vrida runt nyckeln! Man kan ju bli galen för mindre!

Ut med låset och öppna det igen.

Till slut så får jag ihop låset och det går att låsa dörren och det går att låsa upp den med både nyckel och vridmojjen på insidan.

Eftersom det var jag som skulle laga mat idag så blev det sen middag idag, det där jädra låset tog två timmar att få ihop på rätt sätt.

Maten idag blev vitkålswok i järngryta. Vitkål, kyckling, lite älgköttsbitar, cashewnötter, wokgrönsaker och risnudlar. Smarrigt!!!

För säkerhets skull så hade jag bestämt att jag skulle byta lakan i sängen och tvätta lakanen. Ja, fortfarande samma halvautomatiska tvättmaskin. En nagel gick av.

Helt slut efter dagen så störtade jag i säng. Renbäddad säng!

Kommentarer till ovanstående, eller annat, kan lämnas i Gästboken



citat från "barns tankar om kärlek":

"När man blir ihop med någon ser det annorlunda ut hemma, för då är det mer städat."
Tine, 8 år

föregående dag
nästa dag


© filuran 2009