Söndag

Det första jag ser när jag kliver ut imorse är svalan från igår. Nu satt den på brunnslocket och såg helt trött och kall ut. Valet kändes som att döda den eller så göra nåt annat. Jag valde att göra nåt annat. Jag hämtade vantar och en kökshandduk och lyfte upp den så den skulle få lite värme. Den lilla parveln knölade in sig ordentligt i handduken. Mamma eldade i kakelugnen så att jag gick in med fågeln dit. Riktigt pigg blev den då och jag tog ut den och la ner den i ett fågelbo som vi råkade ha tillgängligt, inte alls ett svalbo men ändå.

Ni ska inte tro att den stannade kvar i boet utan den gav sig iväg på utflykt. Den lilla fågeln tyckte nog att vi inte var så tokiga för den kom dit där vi var. Jag lät den sitta där i hopp om att den skulle ropa på mamma eller pappa.

Svalan blev helt trött igen så jag satte fram min vantbeklädda hand en bit ifrån fågeln. Direkt så kröp den upp på handen och så knölade den in sig i armvecket på min jacka. Den hade nog blivit kall igen. Tog in den och la den på köksbordet inbakad i handduken. Den kvicknade till igen och började till och med pipa lite igen. Ut med fågeln igen till fågelboet.

Jag la både handduken och vantarna där vid boet, fågeln verkade ju gilla både vantar och handduk. Då började fågeln hålla på att rätta till fjädrarna och så pep den lite. Denna gången stannade den i boet och stack bara upp huvudet och tittade vad vi gjorde. Då började jag tvätta.

När jag några timmar senare var klar med tvätten så hade svalan dött. Stackarn!

Att tvätta här är ju inte som att tvätta hemma. Här är det, hmm, ska man säga halvautomatisk tvätt. Tvättmaskinen går runt och så själv men man får fylla på vatten med hink. Här är bilder från vår tvättstuga som är belägen i stallet:

Efter detta med misslyckad fågelräddning och tvätt så började VM i simning på tv. Framför tvn blev jag kvar hela kvällen. Eller, som vanligt så springer jag fram och tillbaka för att jag kommer på saker jag ska göra. Måla naglarna, hämta dricka, smörja in ansiktet eller händerna. The Mentalist lyckades jag i allafall se!

Kommentarer till ovanstående, eller annat, kan lämnas i Gästboken



citat från "barns tankar om kärlek":

"En tjej kan hjälpa en att leka."
Mathias, 9 år

föregående dag
nästa dag


© filuran 2009