Måndag

Det är inte klokt vad man lär sig av korsord! Idag så satt min syrra och tittade i Madeluttans uppslagsverk, Bonniers Tre bands lexikon, 1970 års utgåva, och hittade varför Midas hade åsneöron.

Midas fällde också en förhastad dom i ett tvistemål mellan gudarna Pan och Apollon. De var oense om vem som spelade vackrast musik. Kungen valde Pan och Apollon gav honom då åsneöron.

Det är klart att det inte var med i uppslagsverket vi tittade i igår, det var ju från 1958!

Ja, om vi varit lite intresserade av ämnet så hade vi säkert redan haft koll på detta, men som det nu är så har vi alltså lärt oss nåt nytt på grund av korsordet även idag.

Annars så har det inte blivit så mycket gjort idag. Jag kom på att jag skulle förbereda mig för att ha tvättstugan så snart som möjligt och upptäckte att jag inte hade nåt sköljmedel så jag var en tur till affären för att åtgärda den bristen. Och så bokade jag tvättstugan till imorron också.

Jag har hittat boken jag började på för ett tag sen, Max, den som helt oväntat handlar om en kille som heter Max. Den har varit borta men är nu upphittad. Nu har jag kommit så långt att Max har hunnit bli 44 år och framgångsrik inom filmen. Han håller på att skilja sig från frugan och barnen. Det är inte så långt kvar på boken nu och jag ska försöka hålla reda på den till den är slut nu!

Kommentarer till ovanstående, eller annat, kan lämnas i Gästboken



citat från "barns tankar om kärlek":

"Förälskelsen kan hålla i sig så länge den vill."
Pernille, 8 år

föregående dag
nästa dag


© filuran 2009