Måndag

Idag kom jag iväg till Mamma på fika!

När jag kom dit så var syrran där och höll på att packa in däck i bilen för att åka till däckstället och få dom bytta. Japps, hon kånkar däck och åker iväg och byter, själv kånkar jag däck och byter själv på trottoaren.

Syrran skulle inte ha varken kaffe eller kanelbulle. Det var fiffigt, Mamma och jag fick fler bullar på det sättet!

Jag kopplade in Mammas nya delningskontakter också. Förra veckan köpte hon såna med avstängningsknapp på så nu har hon en radda i köket till kaffebryggare, vattenkokare och brödrost och en uppe vid tvn till tv, tvlåda, blinkmoj till telefonen och en lampa. Det blev några över så jag tog med mig en hem som jag ska koppla in under sängen, frågan är hur lång tid det tar tills den kommer in under sängen, jag känner på mig att det kan ta lååång tid.

Just det, jag skruvade fast en ny kontakt också på en av Mammas lampor så den skulle passa i jordat uttag. En från Classe som egentligen är till ojordad men eftersom jag har såna här hemma så vet jag att det går att få till så de passar i jordat. Som vanligt var jag superförberedd och hade inte med mig nåt som jag skulle behövt, typ bra kniv och tång, men det gick bra ändå.

När jag åkte hem fick jag med mig en bunt papper som skulle scannas in och skickas till skogsinspektorn och så fick jag en hundring som skulle sättas in på Mammas mobil. När jag gick in på Telias sida så såg jag att om man sätter in 150:- så ringer man gratis till Teliamobiler så då fick Mamma det. Alla där uppe i norr har Telia eftersom det bara är det som funkar där. Och så ringer hon gratis till mig också!

Just det, syrran är kattvakt. Systersonen har två katter, Gibson och Lasse. Här i förra veckan hade Gibson varit ute och slagits och fått åka till veterinären för att få lite hjälp. Veterinären sa att Gibson behöver lite lugn och ro när han ska återhämta sig. Lugn och ro går inte att få när Lasse, snart 4 månader, är med. Syrran fick rycka in som kattvakt.

Som ni ser så har Lasse två lägen, vaken eller sovande. När han är vaken är han ordentligt vaken och far runt som en tok överallt. Syrran känner nu att efter en månad som hundvakt till Iza och en helg som kattvakt till Lasse att hon inte är mogen att skaffa varken hund eller katt!

Fast jag tror att syrran tycker det är lite mysigt allafall att ha en katt hemma, sådeså!

Kommentarer till ovanstående, eller annat, kan lämnas i Gästboken



citat från "barns tankar om kärlek":

"Man kan visst skiljas efter att man gift sig. Då gifter man sig med en annan. Så där kan man hålla på tills man är 24."
Oskar, 8 år

föregående dag
nästa dag


© filuran 2009