Måndag

Nytt år nu. Jag tror att väldigt många börjar året med att vara bakis. Känns fint att inte vara en av dom!

Jag försökte fota lite fyrverkerier från balkongen igår, det blev inget bra tyvärr. Min balkong är ju en väldigt bra se-fyrverkerier-på-nyår-plats och det var mycket fyrverkerier igår.
Mycket fyrverkerier har det varit sen jul. Jag har funderat på om det är nån annan kultur som har som tradition och fyrverkeria på julafton men inte hittat nåt om det. Igår så gick även folks klockor fel, redan elva på kvällen började stora fyrverkeriningen här. Stackars alla djur, hörde en och annan hund som ylade igår.

Syrrans nya mobil, del fjorton: Hon fick byta till en helt annan mobil. En som faktisk verkar vara bättre än den hon köpt från början. Tur det. Nu har det lugnat sig med det allafall.

Själv så fortsätter jag att leta efter någon mobil jag kan tänka mig att ha

Egentligen så skulle Grisen ha haft sina barn igår på nyårsafton och jag skulle dit på middag och fotografering av lurvisar. Nu blev deras mamma sjuk så då passade det henne att ha dom så han slapp det. Tyvärr så blev det ju då inget fotat. Nu har jag försökt att bjuda in mig på middag där denna vecka eftersom ungarna ska vara hos Grisen hela veckan. Hoppas att det blir av, jag vill ha foton till min nya shoppsida.

Hittade en liten story om hur världen och hjärnan funkar, kanske kan vara en tröst för alla som ligger och är bakis idag:

En flock bufflar rör sig inte fortare än den långsammaste buffeln. Då flocken är jagad, är det alltid de långsammaste och svagaste djuren som dödas först. Detta naturliga urval är bra, eftersom flockens hastighet och hälsa blir bättre, just för att de svagaste djuren gallras ut.
Den mänskliga hjärnan fungerar på ungefär samma sätt.
Alkohol tar död på, som vi alla vet, hjärnceller, och det är de långsammaste och svagaste hjärncellerna som dör först. Om man då dricker alkohol regelbundet rensas automatiskt de svagaste och långsammaste hjärncellerna bort vilket leder till att hjärnan blir effektivare och snabbare. Och det är den processen vi märker av när vi känner oss smartare efter några glas öl/vin/groggar och annat.



citat från "gud som haver barnen kär har du någon ull":

"Numera måste inte barn födas av samma pappa som förr i tiden. Och papporna kan till och med amma barnet med en tomflaska."
Lisen, 6 år

föregående dag
nästa dag


© Luran 2006