Fredag

Jag kan upplysa om att jag har lite kärvt denna månad. Efter kaffebryggsinköpet återstår nu 45 spänn på kontot.

Det blir mycket havregrynsgröt, tomatsoppa och ris med lök just nu. Det går det också, inte så kul men det funkar.

Förutom att ekonomin är krasslig så är även mitt nätverk här hemma lite dåligt, eller dåligt och dåligt, det funkar inte alls. Jag har suttit och läst massor om folk som har hemmanätverksproblem och provat olika och inte nåt verkar funka.

För er ickedataintresserade kan jag berätta att hemmanätverk har men när man har flera datorer hemma och då kan man komma åt en dator från en annan.
Jag har slitit mitt hår över detta. Det värsta är att ingen kan egentligen förklara vad som är felet. Snart får jag ta hem en riktig nätverkstekniker tror jag!

Detta med mitt ickefungerande nätverk ställde ju till det när jag skulle scanna in foton och maila till Snickarn. Först så ringer jag Snickarn och frågar efter hans mailadress, det visade sig att han inte hade nån för den hade försvunnit när han köpte ny dator. Och nää, Snickarn är just snickare och inte nån datafantast. Självklart var nu detta med avsaknaden av mail inget problem eftersom hans son har mailadress.

När adresser är ordnade så ska jag då scanna in fotona. Bara det att eftersom nätverket inte funkar så måste jag använda den datorn som scannern är fysiskt kopplad till på sladden. Ingen fara eftersom alla datorer står i datahörnan. Bara det att just på den datorn så har jag inget vettigt bildprogram. Bara att installera Nä!!! För självklart så låg ju installation för bildprogram på annan dator. Smart som jag är så löser jag det fort genom att ftpa över filerna och sen är det bara att scanna!!!
Skrev i mailet till snickarsonen att han skulle visa pappa bilderna och dessutom hjälpa pappa att få en mailadress

Just det, jag har ju glömt att berätta om syrrans och min nya tv-idol. Här kan ni se vem det är:

Vi har börjat följa NCIS på tv om ni inte känner igen henne. I serien heter hon Abby och är bara bäst i hela serien. Kolla in ett avsnitt eller två. Går på Tv3 ungefär varje kväll efter 23.
I övrigt så har vi kvar Poodles som musikidoler just nu Speciellt då coverlåten "Dancing with tears in my eyes"!!



citat från "gud som haver barnen kär har du någon ull":

"Svenskar pratar på ett svenskare sätt än de som pratar andra språk."
Hampus, 8 år

föregående dag
nästa dag


© Luran 2006