Fredag

Å fyyy!!! Jag såg Insider igår om kattavel. Nu är det bestämt, jag ska ALDRIG ha en raskatt!!! Fast, det har jag ju haft, Majsan var ju en schäfer enligt min Mamma.

Nu har jag ring till gatukontoret, avdelning trafiklysen! Inte för att jag har ett eget trafiklyse utan för att jag och några till har undrat varför trafiklysen inte lyser grönt utan är släckta. Det är lysen som blir gul och sen röd när någon trycker på knappen för att gå över som det handlar om.

Där jag brukar åka så finns två sådana, jag stannar inte när det inte är rött. Åkte där och Grisen körde och han stannade även fast det inte var rött, jag frågade varför och han sa att han stannade för det kom gående och att han trodde att lyset var trasigt. Då började jag fundera över det, hur ska man veta om lyset är trasigt eller inte och varför lyser det inte grönt så att man vet att det fungerar? Syrran kom med förslaget att det kanske inte lyser för att det ska sparas el.

Nu har jag pratat med Christer på trafiklyseavdelningen. Han visste inte heller varför och han förstod problemet. Han försökte ta reda på varför det är som det är men lyckades inte få något riktigt bra svar. Svaret han fått var att lysena står för nära rondell och då inte får lysa grönt för då kan folk tro att det är grönt att bara köra rakt ut i rondellen. Men alltså, folk kan inte köra i rondeller men en sak får man lära sig i bilskolan och det är att man har väjningsplikt in i rondellen!

I allafall så blev svaret att lysen som står närmare än 25 meter från rondellen inte får lysa grönt. Min slutsats av det hela är att lysena lika gärna kunde tas bort då, problemet kommer ju att kvarstå. Då säger Christer att det jobbas på detta och att nya trafiklysen håller på att tas fram, utan grönt. Dessa ska alltså bara ha gul och röd lampa och den gula ska blinka. Det verkar ju helt klart bättre än som det är nu!

När jag ändå hade gk på tråden frågade jag om snöröjningen. Det är såååå sjukt att det alltid plogas så att bilarna blir inplogade. Ofta är det parkeringsförbud på ena sidan gatan och parkering tillåten på den andra utom på städdagar. Överallt så plogas snön åt den sidan där det är parkering tillåten, hur dumt är inte det? På min gata såg jag en gammal gubbe som skulle flytta bilen för att det var städdag dagen efter och jag trodde han skulle få hjärtattack som han höll på. Tänk om snön istället las åt andra sidan, då skulle både hjärtan och lårbenshalsar sparas!

Nu visste inte Christer något om det här för det visste bara gathållningsavdelningen. Den håller tydligen på att omorganiseras och det ska vara klart den 1:a mars. Jag väntar med att ringa tills dess. Oooooliiiiiidlig väntan!

Helt galet att jag nu har lagt kraft på en sån här sak men inte lyckats ringa varken Geab eller BBB. Jag har egentligen mycket viktigare ärenden till dom, det gäller ju ersättningar. Eller viktigare, jaja, det var allafall roligare att ringa till gatukontoret



citat från "gud som haver barnen kär har du någon ull":

"Föräldrarna bör behandla sina barn som de vill att andra ska behandla dem. Eller vända andra kinden till."
Elisabeth, 8 år

föregående dag
nästa dag


© Luran 2006