Onsdag

Igår blev inget som jag tänkt mig.

Först tillbringade jag flera timmar i telefon med JPH, så långt allt väl. Sen ringde jag till Grisen för att berätta hur man mäter om en snopp är grov. Då lät han lite halvkonstig. Han hade njurstensanfall, igen Han ville inte åka till akuten. Ringde syrran för att få lite goda råd. Hon hade Citodon hemma så jag åkte över till Grisen med det. Han tog det och sen kunde han tänka sig att uppsöka akuten. Så där satt vi.
När vi satt där och väntade så ringde jag Lina, hennes son har ju haft massa problem med njursten. Hon berättade att det finns en njurstensavdelning på Huddinge och dit ska man se till att få remiss.
Remiss till både röntgen och urolog blev det. Han fick också värktabletter, Voltaren. Jag gillar inte Voltaren eftersom det är sån där Diklofenak i den. En av systersonens skolkamrater hade en gång en pappa som fick sån och dog av det.

När vi är på väg hem så kommer Grisen på att vi ska beställa pizza så han ringer. När vi är utanför pizzerian så ringer läkaren från akuten Läkaren säger att han vill undersöka Grisen igen på kvällen för att det var nåt värde som var helt åt helvete. Han skulle inte äta. Min gris funkar inte när han är hungrig så jag tänkte att nu blir det disaster. Som tur var ringde läkaren tillbaka igen och sa att han nog kunde gå till vårdcentralen och lämna prover och vi slapp åka tillbaka till akuten och Grisen fick äta.

Det där akutenbesöket tog all min energi, jag är helt slut idag. Får se till att vila mig idag, som tur är så är det skittrist väder så man inte mår dåligt över att man är inne!

Å just det, hur man mäter om en snopp är grov. Det gör man med hjälp av en toarulle. Får man inte in den i toarullen så är den grov



citat från "gud som haver barnen kär har du någon ull":

"Änglar och spöken är nästan detsamma, bortsett från att spöken är gjorda av lakan medan änglar är gjorda av fjädrar."
Joachim, 7 år

föregående dag
nästa dag


© Luran 2006