Torsdag

Vinbärsplockningsdagen! Härreguuuud vilket långt ord!

Jag åkte iväg och började plocka när klockan var typ två. Vinbärsbuskarna står i jättesol innan det och det var 25,7 grader bakom parabolen och jaa, fööör varmt liksom. När jag plockat en och en halv påse så ropar grannen! Snacka om att jag kände mig förberedd med att ha med mig fotoutskrifterna! Det blev en välkommen paus att gå till grannen och visa bilder på landet. Både hon och hennes man kommenterade med att: Ja, där har ni plats!

Hur som helst var det trevligt att sitta på deras balkong och titta på bilder. Det trevligaste av allt var att jag fick klappa deras lilla hund. Deras hund, en liten pudel, har inte haft det kul i livet. Hon har varit avelshund. När hon kom hem till grannen så visste hon inte ens hur hon skulle leka med en boll Hon är väldigt rädd och försiktig. Jag är jättefarlig i hennes ögon. Men idag fick jag klappa henne och hon kom tillbaka för mer klapp.

MrT kom förbi och åt lite vinbär. Trevligt! I Mammas kylskåp så hittade vi lite saker som inte mådde så bra. Öppnad grädde och i dörren på kylskåpet låg en Vaniljvisp som hade bäst före i april Vi enades om att inte ens försöka öppna den. När jag sen ringde till Mamma för att berätta att vi kastat halva kylen så säger hon att den där vaniljvispen var hennes expriment, låta den ligga ett halvår efter bäst före för att se om den då är brukbar. Så, det spolierade vi lite snabbt sådär.

Ikväll ska jag in till stan och sitta på uteservering och titta på folk!



citat från "gud som haver barnen kär har du någon ull":

"På grund av jämställdheten som kom till Sverige för några år sedan måste pappan bita i det sura äpplet och städa huset."
Jonas, 8 år

föregående dag
nästa dag


© Luran 2006