Fredag

Idag så trodde jag att jag bara skulle klippa lite gräs, så blev det inte. Först blev det målning av ena bron. Taket skulle målas på insidan och min Mamma är inte så lång. Resultatet, hmm, ganska okej för att vara med mig som målare.

Efter måleriet var jag helt prickig och behövde ett bad. Jag tänkte att jag peelar bort färgprickarna med sanden nere vid stranden, det gick inte nåt vidare så jag tog nagelborsten och gnuggade med. Bäääd mistejk! Armarna har antagit en lätt rosa nyans av allt skrubbande och är lite lätt ömma. Färgen är kvar.

Efter badet så slappade vi lite i solen. Fredagskrysset i DN fick jag ge mig på och Mamma somnade i solstolen. Men guuud vad hon sov! Jag hade tänkt att starta gräsklipperiet men jag ville ju inte väcka henne. Jag väntade och väntade och till slut så vaknade hon och löste klart fredagskrysset.

Sen så blev det gräsklippning ända tills jag blev hungrig. En mycket god måltid intogs tillsammans med ett glas vin. Jag tog ett glas till efter maten bara för det var så fint väder, då ringer fru bonde. Fru bondes sväris har haft lite problem med tvn. Den sprakar och knäpper. Svärisen är gammal och ser lite illa och lyssnar mest på tv och då är det ju katastrof att ljudet är dåligt.

Tv-reparatör har varit där och sagt sig fixa felet. Dumma reparatör! Fru bonde frågade om jag kunde åka över och testa med min tvlåda, och det kunde jag såklart fast Mamma fick köra. Jaha, när vi kommer dit och kopplar in min låda så har ju jag inte en susning om hur man gör för att se marksänd tv på den lådan, men, hey, jag fixade det! Fixade det såtillvida att jag fick igång min tvlåda, bild och ljud var fortfarande urkasst.

Kollar mottagningen, 40% Alltså, det kan ju inte bli bra bild då liksom. Men, bönderna hade lånat ut sin stege och Greta sa dessutom att jag absolut inte fick gå upp och vrida på antennen. Så, jag misslyckades med att ordna till tvn.

Nu är det helg och ingen tvreparatör kan ringas förräns på måndag. Jag hade blivit totalt jävla vansinnig om det var min tv som strulade sådär. Ännu mer vansinnig hade jag nog blivit om det var min Mamma som hade problem med tvn. Då skulle det fasen inte kunna vänta tills på måndag kan jag säga.

Mössen har överlevt Frolicarna och nu flyttat lite så att dom bor vid vårt utebadrum. Känns som att råttgift kan vara ett alternativ faktiskt. Men, eftersom mössen lyckades ta sig in i vattenkannan men inte ur den så har vi ställt den lite strategiskt för att försöka fånga några av mössen. Vi får se hur det går med den saken. Största problemet är att om det ramlar i någon liten mus i vattenkannan så ska den dö och vem som ska ta livet av den har jag inte en aning om, det är definitivt inte jag. Jag måste vara långt därifrån när mössen ska vandra vidare.



citat från "gud som haver barnen kär har du någon ull":

"En genomsnittsfamilj är en familj som aldrig upplever något roligt. Den har nog varit gift väldigt länge."
Wanda, 7 år

föregående dag
nästa dag


© Luran 2007