Lördag

T-minus 4 dagar!

Trots ett sent dassbesök igår så klarade jag inte hela natten utan fick gå upp tidigt på morronen för att ut och pinka. Då var det frost på båda bilarna och flera minusgrader. Inte kallt!!! När jag stolpade iväg till dass hade jag mjukisbyxor, munktröja och tofflor på mig och denna mundering utan att frysa, helt sjukt vilken skillnad mot hemma.

Dessutom, innan jag var tvungen att kila iväg till dass, så hade jag vaknat två gånger av att det var så himla varmt! Vårt hus här är inte isolerat eller tätt eller nåt och mitt rum ligger mot två helt oisolerade ytterväggar. Jag hade trott att det skulle bli hur kallt som helst och laddat med dubbla täcken + värmefläkt. Första gången jag vaknade av lätt värmeslag så tog jag av sovtröja och ett av täckena, andra gången jag vaknade av värmen fick jag stänga av fläkten, då hade Mamma vaknat och gått ner i köket och tänt upp. Mitt rum ligger ovanpå köket och värme stiger som bekant uppåt.

Vi fikade och frukosterade ordentligt och klarade dessutom av Melodikrysset! Lätt som en plätt! Eller, några frågetecken som jag ska räta ut när jag kommer hem.

Egentligen skulle vi bara ner på byn och handla men så kom jag på att jag var i akut behov av en förgreningssladd till elen, elektrikern hade missat en kontakt i mitt rum så kontakterna räckte inte riktigt. Jag tjatade till mig en resa till närmaste samhälle som säljer elsladdar. Från elsladdsaffären så fick vi även med oss en ny braständare och påfyllningsgas till densamma. Jag fick en halvmeter kontakter, så nu har jag för tillfället mer än tillräckligt med två-hål-i-väggen.

I bilen så skryter jag med att jag sovit fem timmar i sträck! Syrran hade gått och lagt sig för att läsa och sa att hon hört elvanyheterna på radion. Meh! Guuuud vad hon ljuger!!! Jag var ut och pinkade tio i elva ungefär och då sov hon ju som en stock. Sen säger hon att hon släckt lampan. Meh! Det gjorde ju jag när jag återkom från dass! Jag blev lite avis på syrran som då fått sova tio timmar. Hon hade inte ens vaknat när Mamma tömde askan och gjorde upp eld i köket.

Vi började fundera på vilken tid vi skulle äta och kom fram till att efter Doobidoo-reprisen skulle vara en bra tid. Då insåg vi att vi ville ha kaffe och skorpor som mellanmålslunch. Syrran kollar mjölken och upptäcker katastrofen att det inte kommer räcka med kaffe två gånger. 6 mil för en liter mjölk kändes ju lite overkill så jag ringde fru bonde. Hon hade mjölk, mjölkbonde som hon är. Två mil för att hämta mjölk, det var det helt klart värt för att få den där fikan. Och sån ekologisk mjölk vi fick sen, nästan direkt från kossan.

Om ni missade Doobidoo denna veckan så kan jag rekommendera reprisen. Helt klart en oväntad vinnare!!

Idag blir det grillning! Och ja, självklart ute! nästan



citat från "gud som haver barnen kär har du någon ull":

"Bögar kan bli änglar för de putsar sina fjädrar."
Vilde, 7 år

föregående dag
nästa dag


© Luran 2007