Tisdag

T-minus 4 dagar.

Gårdagen blev inte som jag tänkt, ovanligt va? Jag orkade definitivt inte titta i hurtsen i allafall. Istället så tog jag en tur hem till lilla Mamma för att få alla datum om fuktskadan i källaren. Nu ska SthlmVatten ha brev om det nämligen. För att få ihop brevet så har jag specialinkallat lite hjälp av Befälhavaren så jag hoppas att allt kommer gå bra.

Istället för att bara få datumen så började Mamma i trädgården med en buske som absolut måste klippas, den har aldrig knappt ens ansats nånting på alla år Mamma bott där, men nu så skulle det ske. Det var fint väder och jag hade ju bara lådorna i hurtsen som väntade hemma så vi höll på där i lugn och ro.

Sen ringer MrT. Hans bil har vägrat att starta i typ en veckas tid och nu skulle han köpa nytt batteri. Jag lovade att skjutsa honom. Han fick i stort sett välja på att åka till Mekonomen i berget för jag skulle lasta av två säckar med avklippet från busken på sopen. Sopen och Mekonomen är typ grannar.

Killen på Mekonomen undrade hur MrT kör, långa eller korta sträckor. Haha, helt klart korta!!! För det mesta mellan en upp till tre tunnelbanestationer, alltså mindre än fem minuters färd. Såna batterier var dyrare, självklart, men MrT tog det allafall.

Iväg till MrTs bil och montera i batteriet. Efter lite strejk så gick bilen igång och puttrade på. Det nya batteriet var någon millimeter annorlunda i storlek mot det som satt där innan och satt därför inte fast, det måste det ju göra på besiktningen. Då säger jag att jag tror att det finns remmar hemma hos min Mamma som vi kan ta och dra fast det med. MrT såg väldigt tveksam ut till denna idé. Som tur var så kom hans granne förbi precis då och berättar att ett spännband går bra att sätta fast batteriet med för det hade minsann han gjort. Då var det inte längre någon tvekan om att man kunde göra på det sättet. Mina idéer är alltså inte bra men samma idé presenterad av grannen går bra.

Efter detta åkte vi hem till Mamma och fick fika med äppelpaj! Jättegott! Jag försökte fotografera receptet för att lägga på receptsidan. Det gick väl sådär, det gick liksom inte nåt vidare att läsa av den här bilden:

Det var fotboll igår också. Hammarby tog emot Helsingborg på Söderstadion. En kille gjorde allsvensk debut, Simon Helg hette han. Den killen är min nya hjälte!!! Simon 17 år från Eskilstuna. Helt utan respekt vänder han bort tre motståndare samtidigt, ungefär så. Hoppas han är kvar i Bajen, han kan säkerligen bli en riktig lirare av rang!

Stackars Charlie Davies kämpade hårt! Han har kämpat hela säsongen och inte lyckats göra ett endaste allsvenskt mål. Igår hade han många chanser, riktigt bra sådana också. Men mål blev det inte för stackars Charlie.
Mot slutet av matchen är det nåt jävla pucko som kastar nåt på linjedomaren. Vad är det för idioter??? Föremålet som flög in mot planen kom från klacken, man skäms ju. Går det att portförbjuda såna idioter från matcherna??

Jag har som vanligt fått en riktig chock också! JPH berättar helt plötsligt att han håller på att mangla sina lakan!!! Alltså, jag har väl aldrig vetat att han ens kunde mangla för då hade jag nog utnyttjat hans kunskap allafall nån gång, jag äääälskar att sova på manglade lakan!!! Tror jag varit bekant med JPH i snart halva livet och fortfarande får jag reda på nya saker, chockerande men väldigt kul!



citat från "gud som haver barnen kär har du någon ull":

"Kungens jobb är på sätt och vis att inte jobba."
Amelie, 7 år

föregående dag
nästa dag


© Luran 2007