Lördag

Igår var det Idol igen. Mina favvisar förändrar sig lite från vecka till vecka. Daniel still rules! Amanda var bra men inte lika bra som hon varit innan. Sen tror jag att Mattias kan bli värsta tjejfavoriten. Evelina var också bra, frågan är om dom är bra för låten eller för sig själva. I och för sig kan låten ligga i fatet för idolerna eftersom vi alla har en uppfattning om de flesta låtar redan sen innan.

Jag har säkerligen glömt en hel del av idolerna, hoppas att det inte gör nåt, det är ju så himla många som bloggar om idol ändå liksom.

Igårkväll så genomförde jag ett litet experiment. Ost var det som behandlades. Jag tycker att hård ost som smälts smakar rätt annorlunda mot den hyvlade av samma sort. Så, eftersom vi ändå skulle åka så smälte jag ner min ost som jag hade och lät den stå för att se om den då blir hyvelbar igen. Alltså, osten blev ju ganska så hård men den gick faan inte att hyvla! Smakade inte heller speciellt gott. Case closed.

Vi är framme på landet och resan gick helt utan problem, det enda som är värt att notera är att jag har väl aldrig kört så sakta mellan Sundsvall och landet. På den vägen var det Stockholmsvinter, slask och så alltså. Eftersom Cajan inte är utrustad med utetermometer så hade vi ingen koll på om det var minusgrader och om slasket kanske fryst. Nästa grej är att prova en vanlig inne/utetermometer och slänga ut temperaturmätningsplutten genom rutan, vi får se om det fungerar. Kändes också något ovant att köra i mer vinterväglag, jag har ju aldrig gjort det med mina nya däck och kände mig faktiskt lite osäker. Vi hade ju dyrbar last också, äpplen och Iza.

När vi börjar med projekt uppvärmning så märker vi att elektrikern har inte sett till att allt funkar. Gång på gång slår fläktar och tv av i tvrummet. Till slut går en storpropp ute i storproppskåpet. Men, eftersom vi är lite förberedda så kände vi till det skåpet med storpropparna. För dryga tio år sen så visste vi inte om storpropparna utan åkte ner på byn och väckte upp en elektriker. Elektrikern som vi väckte upp var bara här på semester och han hade många tomma ölburkar, men efter ett tag så var han i allafall här och hjälpte oss.

Vi har fått nytt proppskåp utan proppar med spakar, nu är vi inne på att det måste ju gå att byta propp från 6 till 10 ampere även i en sån låda. Men det känns som att det inte är nåt man gör själv. Jäjä, snart vardag och då arbetar elektrikern igen!



citat från "gud som haver barnen kär har du någon ull":

"Demokrati är att kungen inte har några åsikter."
Renate, 9 år

föregående dag
nästa dag


© Luran 2007