Tisdag

Idag har vi varit och hälsat på farmor bonde. Dusch, fika och äppellämning var själva uppdraget. Mamma hade gjort äppelmos, en burk till farmor bonde, en till fru bonde och en till herr bonde. Herr och fru bonde fick äppelmoset levererat till kylskåpet för de är bortresta till på fredag. Himla tur att vi vet vars nyckeln sitter.

Nu när vi har Iza med oss så är det ju lite halvkomplicerat att åka till bönderna för där bor Tessie. Varken Iza eller Tessie är speciellt förtjusta i andra tjejhundar. Idag fick vi ta in Tessie hos bönderna och hon verkade jäkligt förnärmad över den behandlingen.

När vi kom hem så ägnades dagen åt vila och korsord. Vi är sååå dumma med korsorden just idag för det mesta som hördes runt köksbordet var: Meh, ååååååh va dumt!

Lite senare ringer Mamma för hon har fått brev från Telia att det minsann inte gick att flytta hennes nummer från Kåmvikk till Felia. Jag fick ringa upp både Kåmvikk och Felia. Problemet: Kortet var tankat 13/10 förra året och ansökan om att flytta numret kom in den 14/10 nu i år. Kontantkort måste tankas på minst en gång om året. Som tur var så kunde Kåmvikk tanka på 1 krona så att kortet gick igång igen och allt verkar lösa sig.

Vädret har varit lite mer blåsigt idag och vår barometer i salen står nu på storm. Mamma sa att den alltid står på storm men det är ju helt fel eftersom den stod på ostadigt här om dan. Vi såg på vädret på tv och kunde genast konstatera att Tv4 hade mycket bättre väder än Svt, vi har valt att tro på Tv4 faktiskt!



citat från "gud som haver barnen kär har du någon ull":

"Drottningen är kungens fru. Drottningar ska vara vackra. De som är dumma kan inte bli drottningar. Men kanske kan de bli lärare."
Mattias, 8 år

föregående dag
nästa dag


© Luran 2007