Lördag

Idag kom vi på att vi ville absolut äta panerad abborrefilé och potatismos till middag. Ett samtal och vi kunde åka ner till BII och hämta fisk och få en dusch och fika.

När vi kom till BII så var Isak där i garaget och jag frågade om han skulle ta Cajan, det skulle han. Vi skulle bara ringa hans sambo när vi duschat klart. Så, efter duschen ringer jag upp sambon, hon hade ingen aning om nånting och vi bestämde att vi skulle ses på affärn. När vi kommit så långt så inser jag att jag inte har tillräckligt med cigg och att jag nog borde köpa ett paket. Tyvärr så hade jag glömt hela plånboken hemma och hade inte en cent. Jag fick krita ett paket cigg på affärn!

Från affärn får vi åka med sambon och dotter hem till Isak. När vi kommer dit så råkar han ha typ fyra postbilar stående så jag frågade om vi inte kunde få en postbil som lånebil. Det fick vi inte utan vi fick en Volvo740 turbo intercooler, låter vansinnigt avancerat men vi klarade att åka hem i den.

Efter denna chocköppning på dagen så tog vi en matlagningsöl och tinade fisken. Jag kan säga som så att det är inte helt lätt att filéa fisk som är halvt tillagad. Vi skulle tina fisken på en bricka som vi ställde på en vattenkastrull på spisen, det var inte nåt vidare bra tips liksom. När jag skulle skära längs ryggraden på fisken så var den nästan helt kokt, eller nåt, och det bara lossnade färdiga fiskbitar istället för att bli en fin filébit. Jäjä, jag försökte ändå panera fisken genom att slänga ner ströbröd i stekpannan, det blev inte riktigt som vi tänkt oss men det blev himlans gottigt!



citat från "gud som haver barnen kär har du någon ull":

"En prins kan inte heta vad som helst. Han kan inte heta Peter Dass eller Hamza Khan. Han kan inte heta Musse Pigg heller."
Hamza, 8 år

föregående dag
nästa dag


© Luran 2007