Lördag

Hemma igen!

Vår ursöta skogsinspektor har för nåt tag sen sagt att man kan snedda förbi Sundsvall om man kör av mot Matfors. Vi provade det idag! Alltså, vi trodde att vi skulle komma ut precis efter Sundsvall men nånstans så körde vi lite fel och kom ut på E4:an vid Hudik istället. Inte för att vi kände oss speciellt vilse men det blev inte som vi tänkt oss.

Som tur var så missade vi inte Iggesund. Vårt nya stamställe är OK där, så även idag. Tanka, mackor, kaffe och mjölkhandling. Vi hade åkt 50 mil och Cajan ville ha 33 liter, det tycker jag är himla bra, det är ju jag som kört och då är det inte så ekonomiskt alltid.

Även nya motorvägen från Dragons Gate till Uppsala fick en provtur idag. Sketabra väg men inte en rastplats på huuur länge som helst, när vi till slut hittar en så är vi i Uppsala och just då så kommer en hel busslast med kissnödiga ungdomar så vi fick vänta lite extra just vid toan eftersom vi inte väntat alls innan.

När vi kom hem så insåg vi att vår villoväg kanske inte var så dum ändå, totaltid från det lite större samhället blev 5 timmar. På vår lilla sightseeing så var det inte världens bästaste motorväg utan 70 och som max 90 så det måste faan vara närmre. Jäjä, vägen var trots allt mycket trevligare än E4:an. Jag tror Pappa skrattade gott, vars han nu är, åt vår åktur. Lite stolt är han nog också!

När jag kom hem så upptäckte jag till min stora lycka att inga grönsaker var kvarglömda i kylen! Jag slapp det där med vomeringen, kändes skönt. Det jag missat var däremot att min p-plats tydligen har gått ut. Ingen aning om varför men jag har aldrig fått ett sånt brev nånsin innan och jag har haft min ruta i ungefär 10 år eller nåt. Hur som helst, jag blev ju apstressad och trodde jag skulle få p-böter på min egen p-plats. När jag sen lugnade mig lite så såg jag att jag bara missat att skicka in lapparna med nån dag och att det inte var tväruppsägning på rutan. Piuh!



citat från "gud som haver barnen kär har du någon ull":

"Förr hade de långt hår i vänsterpartiet, nu har de kort hår."
Eivind, 11 år

föregående dag
nästa dag


© Luran 2007