Fredag

Det är sååå underbart att kunna lyssna på Steve Vai i surroundljudet!!!

Nu när jag börjat spela in vinyl så tar jag självklart gamla favvisar som är nästan sönderspelade först, då kan ju inspelningarna bara bli bättre sen. Tyvärr har jag tappat bort allt vad vinylrengöring heter så det är en hel del damm, och lite till damm också för den delen. Undrar just om sånt finns att köpa nu för tiden?

Jag fortsätter lite till om det här med Uppdrag Granskning och Josefssons undersökningar om kött i svenska livsmedelsbutiker. Igår var jag hem till min lilla Mamma och hon hade sett programmet. Mamma var chockad! Men alltså, jag har jobbat med livsmedel i lite drygt ett decennium och ofta klagat över hur jäkla äckligt det är på vissa ställen där. Hon hade ingen aning om att kött packades om, jösses, jag har till och med slutat äta kött för ungefär 10 år sen för att jag såg hur mina kompisar behandlade köttvaror i en livsmedelsaffär. Jag är inte chockad över hur köttet behandlas utan att folk verkar totalt ovetande om att sånt sker.

Det är dock himla bra att det uppmärksammas, speciellt som folk verkar så ovetande.

När vi gick i skolan så var vi på studiebesök på Scan i slakthusområdet. Halva klassen slutade äta korv! Jag tror ju att just det där besöket på Scan är näst intill obligatoriskt när man går i skolan i Stockholm, så alla borde vara liiite medvetna om hur det går till i allafall.

Jag kanske är extra upplyst eftersom när jag flyttade hemifrån så flyttade jag ihop med en kompis som jobbade i charken på Metro. Så välfylld som vår frys var då var det många som var avis på. Men redan då packades det om och fuskades. Har även andra kompisar som har jobbat på krog och berättat hur man gör skagenröra på krogen. Jäjä, nu för tiden äter jag i stort sett allt även fast jag vet hur det behandlas och tillagas och ännu har jag inte blivit speciellt sjuk.

Bara för det här med köttet så sökte och läste jag lite på nätet om det. Merparten verkar vara chockade över att det går till så och jag började fundera på om jag är helt annorlunda så jag ringde syrran och frågade vad hon tyckte om det. Hon tyckte som jag, dvs att om vi blir sugna på fläskkarré så kommer vi fortsätta att köpa det. Det enda syrran inte äter är jordnötter på krogen och lösviktsgodis från affären. Jordnötterna håller jag med om men ibland, kanske två gånger om året, så köper jag faktiskt lösgodis trots att ungar går och gräver i byttorna med smutsiga och snoriga händer.



citat från "gud som haver barnen kär har du någon ull":

"Jag har sett prinsessan Diana på TV. Men tyvärr var hon redan död, så jag såg bara blommorna."
Stina, 8 år

föregående dag
nästa dag


© Luran 2007