Onsdag

Dagen börjar med strömavbrott!

Dagen fortsätter med att elen kommer tillbaka och att då min router och ena datorn är döda.

Dagen fortsätter med att jag ringer Fortum. Där får jag prata med en tjej som kopplar mig till en ny telefonkö. När jag kommer fram i den kön så visar det sig att hon kopplat mig tillbaka till samma ställe igen. Killen jag fick prata med var lite mer serviceminded än tjejen som tur var. Han berättar att jag ska gå in på Fortums hemsida och skriva ut en blankett, ehh jaha, min dator har ju dött. Då skrev han ut blanketterna och så ska de komma i min brevlåda.

Dagen fortsätter med att jag undrar hur lång tid allt detta kommer att ta, jag har självklart ingen lust att vara utan dator i ett halvår. Då blir jag kopplad till en annan avdelning som har koll på sånt och får plats 1 i den telefonkön. Killen jag fick prata med då säger att det inte ska behöva ta fyra månader utan snarare fyra veckor. Det lät ju bra. Han säger också att jag ska skicka in kvitton på router och dator, men det har jag inte säger jag, duger det med originalkartongen till routern? Då får jag veta att det går att få till värde på sakerna även utan kvitto, hur det går till vet varken han eller jag men han sa att sånt kan handläggarna som har hand om ersättningsärenden. Så, jag får väl lita på det.

Dagen fortsätter med att jag tittar på vad datorer med samma prestanda som min kostar. Det går dåligt. Jag vet att jag har en P4 på 3GHz som processor och nån sån hittar jag inte nånstans. Bara massa andra konstiga processorvarianter med en prestanda på ungefär 2,4 GHz, det är ju mindre än på min. Jag trodde ju att utvecklingen gick mot snabbare och inte långsammare. Jäkligt dyra var såna datorer också, 12000, och så är det det där jädra Vista i stället för XP. Aj lajk XP!!!

Dagen fortsätter med att jag i stort sett sitter helt utslagen i soffan. Eftersom datorn har dött så kan jag inte lyssna på varken musik eller radio eftersom jag gör det via den datorn. Kändes lite tomt faktiskt. Och det känns enormt långt tills imorron nu, jag borde få post med de där blanketterna då och det känns läääänge tills dess.

Dagen fortsätter med att jag får reda på att man inte kan jämföra hastigheterna på processorerna rakt av för det är såna nya varianter med dubbla kärnor, eller nåt. Det är helt andra ramminnen också så jag kan liksom inte bara ta ut mina som jag har och stoppa i en nyare dator. Kära nån vad fort utvecklingen går med datorerna, jag hänger inte med och känner mig gammal.

Dagen fortsätter med att Scorpan kommer med glada hejarop och säger att datorn nog kommer hoppa igång om jag har sladden ur nån timme. Jag blir jätteglad och drar ur sladden. Inte faan går den efter det heller. Jag önskar att jag aldrig haft strömavbrott idag!



citat från "gud som haver barnen kär har du någon ull":

"På Kristi himmelsfärdsdag drog Jesus till månen."
Pablo, 6 år

föregående dag
nästa dag


© Luran 2007