Måndag

Happe Noe på er alla!

Happe Noe är ett gammalt beprövat uttryck. Min lånepappa skickade, i smsens begynning, ett gott-nytt-år-sms och där stod just Happe Noe. Happe är ju bara lite fel från Happy, men det där med Noe vet jag inte hur han fick till.

Det är inte lätt det här med att vara tvärtäppt i näsan. Andningen måste ske genom munnen vilket nu har resulterat i läppar torra som fnöske. Jag har försökt med allt guck jag har hemma. Idomin, Helosan, Eucerin lip repair, lipgloss, ja, allt helt enkelt. Inget hjälper! Finns det nån hemlig husmorskur mot det? Fick en lätt febertopp igårkväll och tänkte ta tempen. Det gick inte, jag kunde inte ha munnen stängd i två minuter så jag lever nu glatt ovetande om hur hög feber jag hade just då.

Igår så ordnade syrran en dejt till MrTs son. En Leonbergerdejt. Sonen fick en hund i julklapp, mjukdjur, som ser ut som en Leonberger och då måste han ju få träffa en lajv. Den Leonberger han ska få träffa heter Smulan och väger endast 43 kilo! Sonen väger enligt sin egen uppgift 28 kilo.

Hade ett långt samtal med Lund igår. Hon håller som bekant på att skilja sig från sin man och det går inte helt smärtfritt. Tydligen så har han betalningsanmärkningar så att det är Lund som fått stå för alla abbonnemang, till och med hans mobil. Inga papper skrivna. Jag var då tvungen att fråga T om jag är galen. Han sa att jag bara var lite tokig. För många år sen så hade även T betalningsprickar på sig och fick inte ta abbonnemang så jag tog ett Boxerabb till honom. Då skrev vi papper på det. Hur som helst, jag kände mig lite udda då men nu vet jag att både T och Lund tycker att jag gjorde rätt då.

Tänk att Pappas tjat ibland gick in i skallen på en.

Min nyårsafton kommer att tillbringas nerbäddad på soffan framför tvn. Har ställt klockan på 00:45, då har jag nämligen lovat bort mig till S-J med familj. Familjen trodde att det var sååå lätt att skaffa taxi hem på nyår.



citat från "gud som haver barnen kär har du någon ull":

"Somliga barn öppnar ögonen, ser på sin mamma och förstår genast att hon är svensk."
Matilda, 8 år

föregående dag
nästa dag


© Luran 2007