Lördag

Jag träffade T igår!

När vi ätit och såg lite på tv så var det reklam för I Am Legend, T säger att han vill se den och jag säger att jag har den på datorn. Vi tittar på den säger T, jaa, säger jag, om du stoppar över grafikkortet från trasiga datorn till den hela. Det kan jag göra säger T. Så jag tog fram skruvmejsel och tände lampan under skrivbordet och han bara börjar skruva. Då, mina vänner, fick jag lite ont i magen, det här med att skruva inuti datorerna och stoppa in nya delar brukar nästan aldrig gå helt smärtfritt.

Sen ska då jag fixa så att grafikkortet begriper att det ska skicka bilden till både skärmen och tvn. Jag håller på att få ett bryt när det inte blir som jag vill och frågar T om han verkligen stoppade i alla sladdar när han skruvade i datorerna. Meh! Självklart så hittar jag sladden som går mellan tv och dator urdragen. Sen så löste sig det problemet nästan av sig självt!

Nu var det dags för ljudet. Slår på högtalarna vid datorn för att höra om allt blir bra, inte ett ljud. Men gissa om T stoppat i sladdarna till ljudet då. I med sladdarna och ljud kom ut ur alla högtalarna.

Eftersom det primära med allt detta datapyssel var att vi skulle se film så monterade jag in min datafjärrkontroll också. Den vill tyvärr inte alls vara med och jag funderar på om batteriet kanske kan vara slut. Hittar inget nytt batteri så jag bestämde att vi fick gå till skrivbordet när det skulle playas, pausas och stoppas.

Allt klart och jag ska byta till kanalen där datorbilden visas på tvn, då har min tvfjärrkontroll dött igen. Inte batterierna. Jag började skruva isär fjärren, det har hänt förut att man måste göra rent kretskortet inuti för att det ska börja funka. T tittar lite misstänksamt på mig och undrar om jag är riktigt nykter som håller på sådär. När sedan fjärren funkade utan problem efter ihopskruvandet så sa han inget mer.

Vi börjar titta på filmen och allt är fajn tills jag hittar en liten plastplutt på bordet. Vad är det där säger T, å, jag har missat en del i fjärren säger jag och skruvar isär fjärren för andra gången och stoppar dit plastbiten. Nää, jag är ingen nörd!

Nu äntligen blir det bara film för hela slanten! Jag trodde att det skulle vara nåt i stil med den där robotfilmen som Will Smith har gjort, det var det lite men mycket bättre och mer spännande. Fast, det är klart, film blir ju liiite bättre när man har bra ljud!

Bara för att jag var så lycklig över att jag nu kan se film från datorn så ville jag se en film till. Sagt och gjort. Den orkade jag bara halva av för sen var jag väldigt pömsig. Idag så såg vi klart den! Då, när vi ser resten, så kommer jag på att kanske fjärren till datorn har fått fel comport, jajasemensingen, såg till att den fick rätt port och vips, en fungerande fjärr till datorn!!!!

Eftersom allt detta var i-landsproblem så upplever jag nu i-landslycka över att allt funkar! Jag ska se på film en hel vecka!!!



citat från "gud som haver barnen kär har du någon ull":

"Det är visst väldigt strängt i skolan i utlandet. Man måste faktiskt lära sig saker som man inte kan."
Anine, 8 år

föregående dag
nästa dag


© Luran 2008