Torsdag

Idag har jag varit på kalas! Där bjöds ärtsoppa och pannkakor, det är ju torsdag. Jag tyckte att det var ganska okej att äta ärtsoppa för första gången i mitt liv, jag har aldrig tyckt om det förut. Alla kalasdeltagarna blev proppmätta så vi orkade inte med kaffe och tårta efter maten.

Efter detta kalasande skulle jag och syrran åka på tjejkväll på bilaffären. Provkörning av en Micra hade vi tänkt oss. På inbjudningskortet stod att det var klockan 20 men när vi kom dit så säger dom att det var fram till klockan 20. Som tröst fick vi en liten påse med provburkar med Niveasaker. Jag som hade så himla mycket bra frågor om bilar idag.

På Mammas bil är lyset helt sjukt på flera sätt. För att få lyse på instrumentbrädan så måste man tända halvljuset. Sen i taket så sitter det två "kartläsarlampor" fram, det är bra, men "taklampan", den som tänds när man öppnar en dörr, sitter också fram intill kartlamporna. Helt förkastligt för baksätet blir helt kolmörkt utan någon tillstymmelse till lyse. Däremot är det bra att det finns lyse i bagagen.

Syrran och jag har även funderat på det här med temperaturinställningen i bilen. Ställer man på 18° är det rätt kallt, höjer man till 18,5° så blir det nästan för varmt! Helt galet! Detta är nu på vinterhalvåret, på sommaren så fungerar den mer som det brukar vara i bilar.

Efter detta så hann jag inte med något vinylande, får bli mer av den varan till helgen.



citat från "gud som haver barnen kär har du någon ull":

"Världen slutar i Sahara. Där är det alldeles torrt. Det finns bara några oceaner här och där så att kamelerna och kadaverna och karavanerna kan dricka."
Anna, 7 år

föregående dag
nästa dag


© Luran 2008