Söndag

Riktig Svensson känner jag mig som nu. Har tittat på skidskytte-vm från Östersund. Det är en av sporterna som jag faktiskt är riktigt imponerad av, åka skidor så fort och så kunna komma ner i puls och koncentrera sig på att skjuta.

Förutom att titta på skidskytte så tittade jag ju på Melodifestivalen igår, också typisk Svenssongrej. Bara för att det var mello så var jag ju absolut tvungen att ringa farmor Bonde och fråga om hon skulle höra på det. Hon visste inte, hon hade fullt upp med att hålla reda på skidskytte-vm. I början av vårt samtal så säger farmor Bonde att hon bara sitter, men sen så fick jag reda på att hon minsann fixar mat själv och är ute med sparken. Dessutom har hon Tessie, en dvärgcollie, som sällskap och vaktare nästan hela dagarna. Farmor Bonde är 80 år och har haft en hel del problem med blodproppar, ser dåligt och har lite svårt att förflytta sig, men trots allt så verkar det ju flyta på rätt bra där. Bönderna hade det lite lugnare nu, det är ju vinter, så jag hoppas att de passar på att umgås med farmor, och gör bara kul saker med sig själva.

Tyvärr så hade farmor Bonde ett tråkigt besked. SkomakarNisse har lämnat oss. Han var ett original, han har sett likadan ut sen jag först såg honom och dessutom har han kört samma bil under alla år. Min Pappa lärde sig lädersömnad av honom. Inte kul men tyvärr livets gång.

Hur som, jag avnjöt Melodifestivalen i surroundljudet, tack JPH! Eller njöt, jag funderade lite på va faan E-Type gjorde tillsammans med Poodles, hade helt säkert varit bättre utan honom. Hela Poodles var aptuffa i klädsel och så, E-type skuttar in i beiga chinos, obegripligt. Men, Poodles är trots allt mina favvisar! Velvet hade en riktigt poppig låt, tror inte den har en chans tyvärr, men kanske kan spelas på radion. Amy Diamond var bättre än vad jag hade trott. Däremot var Christer Sjögren precis så illa som jag trott, dessutom gick han vidare. Årets första melloskandal är ett faktum!!!!

Igår så var jag nere i FiluranCity och frågade på butiker som säljer cigg om de möjligen hade stift till Zippo-tändare. På ett av ställena stod en tjej som inte hade en aning om vad jag pratade om och hon löste det genom att säga att dom inte hade såna. På ett annat ställe fick jag ta fram tändaren och visa för att personalen skulle veta vad jag menade, i en tobak/spelaffär, va???? Sen kom jag på min bästaste idé, Lina, hon åker runt överallt, hon borde kunna hitta stift nånstans. Tyvärr så var hon upptagen och kunde inte prata när jag kom på denna snilleblixt. Till skillnad från MrT så har Lina telefonhyfs.

Lina hörde av sig senare igår och vi pratade en del. Jag är faktiskt inte ett dugg avis på hennes liv just nu, hon har fasen fullt upp och lite till precis heeela tiden. En tatuering hade hon hunnit med dock, jag har hört om denna tatuering i flera år och det var ju kul att få se den, jag hade faktiskt börjat tvivla på att hon skulle göra den. Den blev jättefin!

Lina trodde när jag ringde att jag behövde skrika av mig över MrT och fick en smärre chock när jag bara ville att hon skulle hålla ögonen öppna efter Zippo-stift.

Har även skickat ut andra bekantingar att köpa stift, såna som bor så att de handlar där jag typ aldrig handlar. Kommer kanske resultera i att jag har stift så det räcker livet ut, men det gör ju inget.

Dagens mat blev baconpasta! Billigt, lätt, snabbt, gott och det blir oftast så det räcker fler måltider än en.

Baconpasta:

  • lök
  • bacon
  • creme fraiche
  • pasta av valfri sort

  • Stek klippt bacon och lök medans pastan kokar, häll i creme fraiche och blanda ihop allt.
    Det här är grunden, ha i paprika, tomater, oliver, majs, whatever efter tycke och smak.



    citat från "gud som haver barnen kär har du någon ull":

    "Man vet var gränsen mellan länderna går för någon har ritat den med svart penna."
    Patric, 8 år

    föregående dag
    nästa dag


    © Luran 2008