Lördag

I dagens Melodifestivalstartfält har jag ingen favvis. Olyssnat alltså.

Igår så var hemtankningen av Nina Hagen-skivorna klar. Ringer syrran och frågar om hennes dvdspelare tar mp3-skivor, det var ju ovanligt korkat, jag borde ha vetat redan innan att hon inte hade en aning. Då kommer syrran med en svår fråga: Går det att spela mp3-skivor i bilen? Jag hade inte en susning så jag fick bränna en provskiva och gå ner i bilen för att prova, det var sent på kvällen så syrran fick följa med i telefonen till bilen. Det funkade inte. Värsta nerköpet liksom.

Nu var det ju inget större problem att bränna vanliga cdsar istället men det hade ju varit sååå mycket smidigare att kunna lägga allt på en skiva istället för sju liksom.

Vinylandet har kommit fram till Electric Boys. Jag minns att jag och Misen var till Jakobsberg, av alla ställen, och såg svenska monsters-of-rock och det var bara jag som tyckte Electric Boys var bra. Svenska monsters bestod då av, förutom elektriska pojkar, 220 Volt och Treat. 220 Volt kan ju aldrig bli fel, grabbarna kommer ju från Jämtland. Undrar just vad det var för år då, om jag ska chansa så chansar jag på, hmmm, svårt, -87, eller kanske -88. Måste försöka ta reda på det där.

Efter pojkarna hittade jag, helt oväntat, en skiva med nån som kallade sig för D-mob. När jag hörde den så visste jag direkt att den bara måste vara från -89, och det var den. Jag och Misen på Djurgårn på sommaren!

Efter den blev det svenskt för hela slanten! Först så hittade jag Pontus & Amerikanerna, gullig skiva, efter den hittade jag Stefan Andersson, han som gjorde CatchTheMoon, och faktiskt så gillar jag den skivan även fast det är sån musik som jag i vanliga fall dissar stenhårt.

Bästaste nyheten fick jag idag av Lund. Hon har fått sitt bredband nu, ääääääntligen!!!

På eftermiddagen idag så satt jag i balkongdörren med en öl och en cigg och solglasögon! Underbart!!!

MrT och jag bakade pizza idag. Det är ju sååååå gottigt!!! Jag gillar hembakad pizza bättre än köpepizza tror jag, mest för att man kan bestämma helt och hållet själv vad som ska vara på den. Och så behöver man inte ha så mycket ost på, det tycker jag är bra!!

Tyvärr så gick ju inte pizzabaket helt enkelt, vi började prata film och T funderade på om Mel Gibson var inblandad i Apocalypto och det var vi ju tvungna att ta reda på. Då har jag inget internet!! Ringer BBB och frågar vad som är fel. Som vanligt får jag svaret att det är min router det är fel på. Men, också som vanligt, så var det inte min router som krånglade, idag var det så att BBB helt plötsligt bytt dns-serveradresser. Men va faan liksom, sånt måste dom ju skicka ut meddelanden om. Jag höll på att få ett bryt över detta och det blev, som vanligt, MrT som fick ta det. Som tur var så har ju T numera lite koll på att jag är sjuk så han bara fanns liksom. Efter vi ätit och jag kunnat lugna mig lite så bad jag om ursäkt faktiskt, men han tyckte att allt var lugners trots allt. Tänk, han kanske har förstått det här med att jag är sjuk till slut.

I Mellon så fick jag favvisar efter att ha hört. Caracola, tre tjejer som framförde en verkligt glad låt. Tyvärr måste jag erkänna att Patrik Isaksson var rätt bra. Therese Andersson hade, enligt mig, det bästa bidraget, lite opera fast pop, maxisingeln med discomixen kommer bli grym!!! BWO presterade men inte mer, de har gjort många låtar som är bättre, därmed inte sagt att deras låt var dålig för jag gillade den faktiskt.

Till final gick BWO och Opp och hoppa med Frida. Till andra chansen gick Caracola och Therese. Alltså, även denna vecka blev det en skandal, hur faan kunde Frida gå till final liksom?????

Bäst var ändå Björn Gustafsson med sin kärlekssång till Carina Berg, hon skulle göra slut med Kristian Luuk och bli ihop med honom istället. Många poänger fanns det i den låten. Helt klart min favvislåt!!!



citat från "gud som haver barnen kär har du någon ull":

"Min pappa är taxichaufför. Han har kört fem gånger runt jordklotet."
Holger, 7 år
"Jag känner en som varit på månen."
Margaretha, 7 år
"Ja, men inte i taxi!"
Holger, 7 år

föregående dag
nästa dag


© Luran 2008