Måndag

Jag lider av chock! MrT ringde och väckte mig imorse! Egentligen var jag vaken, men han ringde och då blir jag faktiskt lite chockad.

Sen bar det av till sjukhuset. Vi hade gott om tid ända tills vi kom till parkeringen, där blev det lite jobbigt och T fick köra mot enkelriktat. De har byggt ut parkeringen men inte ordnat så att man kan köra på något bra sätt, åker man in på första raderna så måste man sen köra ut och in igen för att komma åt de raderna som ligger längre bort. Det där var lite svårt att förklara känner jag, men om ni nån gång måste dit så kommer ni fatta hur jag menar.

Vi virrade runt lite och kom så småningom till ortopeden. Där fick jag träffa en läkare, hoppas jag aldrig behöver träffa honom igen, som säger att när man har en ledbandsskada så ska man ha skenorna på dygnet runt i 6 veckor. När jag var där senast så fick jag veta att jag skulle ha skenorna dygnet runt i två veckor och sen sova utan. Hur ska jag, som ändå är en ganska vanlig människa, veta hur jag ska göra???

Av läkaren fick jag remiss till sjukgymnastik. Han rekommenderade att gå till vårdcentralen och få hjälp med att hitta en sån, det alternativet gick bort direkt, hade jag gjort som han sa så hade jag inte fått nån sjukgymnasttid förräns efter jag ska till sjukhuset nästa gång. Istället så tittade jag i min filofax, där har jag en jäkla massa onödiga lappar, och en som, idag, var väldigt viktig. Jag hade kvar telefonnumret till den sjukgymnasten jag gick hos när jag hade som ondast i axeln. Ringer upp, hon svarar på en signal och jag får tid på torsdag! Livet är så enkelt ibland!

Efter detta så väntade däckbyte. Det är lite svårt att släpa däck från boden till bilen och samtidigt ha med sig kryckorna så min stackars syrra fick släpa 8 däck till bilarna. Jag visste inte ens vart det där däckbytarstället låg så jag hakade bara på syrran när vi åkte. Stället visade sig vara ett litet sunkställe som fungerade riktigt bra, det enda som var lite jobbigt var att man måste beställa tid. Men hey, beställa en tid och betala 120:- eller spontanbyta för 250:-, lätt val!

Sen tillbaka med vinterdäcken till boden, min syrra fick, igen, bära 8 däck. Hon har minsann tränat rumpan idag, hon gick och böjde knäna och riktigt ansträngde rumpan, allt för att hon ska vara snygg på sin semester!

När däcken var på plats så åkte jag med Mamma till självscanningsaffären. Min Mamma har aldrig scannat för hon tycker det skulle vara så förargligt om hon scannade fel. Det gick jättebra och hon fick till och med väga frukt och trycka fram prislapp från vågen. Kanske, kanske att jag kan få henne att börja scanna själv, hon kommer öva fler gånger under syrrans semester säkert.

Jag har även fått ett ansvarsfullt uppdrag idag. Syrran satte in en deposition till mig som, om hon smsar, ska pyttsas över till hennes konto. Anledningen, syrran och Izas matte ska åka på semester och vill inte ha så mycket pengar åt gången på visakortet.

Nu när jag kom hem så känner jag att jag är lite lätt trött faktiskt. Soffan känns som ett underbart alternativ i väntan på att fotbollen ska börja! Idag sörrni så börjar allsvenskan på riktigt, riktigt för Hammarby spelar på Söderstadion!!!



citat från "gamla tanter lägger inte ägg":

"När babyn är inne i magen på sin mamma kallas den foster. Mamman kallas fostermor. Det första som bildas på fostret är öronen."
Ida, 6 år

föregående dag
nästa dag


© Luran 2008