Onsdag

Den där skjutsen till Arlanda blev inte helt som jag tänkt mig. Vi bytte ju till sommardäck i måndags och igår så började det snöa och temperaturen föll kraftigt. Det kändes inte helt säkert då med Mammas bil som jag aldrig sladdat med, och så mitt knä på det. Som tur var så köpte jag året-runt-däck till Cajan när jag fick punkteringen i somras så jag åkte och hämtade honom. Till att börja med så körde jag loss en tallrik på trottoaren när jag kom fram till Izas hus. Sedan gick det förvånansvärt bra trots växelspak, när vi väl var ute på motorvägen så växlar man ju inte.

När vi sen svängt av mot Arlanda och jag fick börja växla så kände jag att det där med växelspak inte är så himla bra när man har fel i knät. Jag tog mig lätt och ledigt fram till terminalen i allafall. Släppte av två ganska så nervösa tjejer som blossade friskt på minst två cigg åt gången.

Sen när jag åkte därifrån, innan jag kom upp på motorvägen igen, så ställde sig hastighetsmätaren på 140. Jäjä, tur jag har koll på varvräknaren tänkte jag. Cajans hastighetsmätare är inte helt pålitlig, när man åkt långt så får den spel och antingen så kör man 150 eller så kör man inte alls. Men, döm av min förvåning, när jag kom ut på motorvägen började den fungera och gick helt rätt igen.

Tro nu inte att jag bara struntar i det där med hastighetsmätaren. Ett flertal gånger har jag åkt till verkstan och förklarat problemet men då när de har provkört så har den varje gång fungerat och då säger verkstan att de inte kan laga något som inte är trasigt.

Det här med att få Cajan upp och ner i garagenerfarten var inte något som jag klarade själv. Det är tur man har en Mamma som kan rycka ut och sopa bilar, öppna grindar och bjussa på kvällsmackor!

När jag sen äntligen kom hem så kunde jag självklart inte sova, jag hade nån form av sympatiresfeber tror jag. Istället för att sova så rostade jag müsli och städade toaletten, inte samtidigt dock. Jag hittade även ett par byxor som jag kan ha som inte är träningsbyxor och det kändes så himla bra. Tyvärr så är det ett par lappade brallor men helt klart känns det bättre än mjukisbrallor. Så nu, under denna ortrostid, så kan jag välja på lappade byxor eller mjukis, alla övriga är för smala över knät.

Idag har det varit en lugn dag, tråkigt väder och riktigt trist. Jag bäddade ner mig med bok och mös ordentligt. Det kunde jag göra ända tills MrT ringde och ville att jag satte igång min ftp, den datorn har inte varit igång på över en vecka och var nog lite sur över det ty den trilskades nåt alldeles hemskt innan den sedan snällt tuffade igång. Datorer!



citat från "gamla tanter lägger inte ägg":

"Det är inte så bra för gravida kvinnor att ha ägglikör i urinen."
Tove, 9 år

föregående dag
nästa dag


© Luran 2008