Fredag

Jag blir galen på grannens väckarklocka!!!

Vid sjusnåret på morronen så börjar den för att ungefär tio minuter starta igen. Men idag, då var det sovmorron, inte förräns ungefär 20 i 8 började det buzza.

Igår på eftermiddagen fick jag ett bryt av stora mått! Det här finvädret gör mig helt frustrerad. Jag vill åka hoj, jag vill ut och cykla och jag vill gå prommisar. När brytet kom så kom tankar på allt som jag måste göra, helt fel eftersom jag absolut inte borde tänka på sånt just då. Istället för att andas och ta det lugners fick jag ångest över att jag skulle iväg med Mamma på årsstämma idag och blev helt hysterisk över hur sjutton jag skulle framföra det budet till henne, jag vill inte göra Mamma besviken liksom.

Då tänkte jag som så att jag ringer T och frågar om han skrivit ut bilderna, så kan jag hämta bilder och leverera till Mamma och på samma gång säga att jag inte orkar med årsstämman idag. När jag ringde T så hade jag samlat mig lite men bröt igen och fick nog inte ens fram det jag egentligen skulle, det med vinterfotona alltså. Han tycker att en lessen Filura är jobbigt och blev jätteanti allt vilket gjorde att jag blev om möjligt ännu mer lessen.

Efter T-samtalet så skulle jag då lugna mig allt jag kunde för att ringa Mamma. Det gick inget vidare så i ren panik ringde jag syrran. Hon kom, som alltid, med massa bra förslag som egentligen låter helt logiska, bara inte just då.

Så småningom tyckte jag att jag kunde ringa lilla Mamma. Hon frågade om jag var förkyld. Vad gör man när tårarna runnit oavbrutet halva dan?

Jag tror att jag håller på att ta helt slut. Vaknar minst en gång i timmen av att knät gör ont och precis när jag håller på att slumra in så hör jag bara hur det lät i knät den där kvällen i vedboden, ett sprak som jag aldrig hört maken till förr. Jag vet inte vad jag ska göra. Jag är såååå trött och har ingen ork, det oroar mig lite eftersom jag inte orkar göra alla övningar som jag, enligt sjukgymnasten, borde göra. Just nu skulle jag göra mycket för att få sova en hel natt, eller åtminstone fyra timmar i ett sträck. En till bra sak vore att kunna äta ordentligt utan att må illa. Som det är nu går jag och handlar och sen får jag kasta minst hälften för att det blir gammalt eller för att jag gör iordning och sen inte äter och det bara står och blir dåligt.

Jag vill inte vara med längre! Jag vill ha nallekontakt!



citat från "gamla tanter lägger inte ägg":

"Gamla människor kan vara bra att tvätta golv med."
Lars-Göran, 5 år

föregående dag
nästa dag


© Luran 2008