Onsdag

Nu har bilen nytt baktorkarblad!

Besiktningen gick galant såklart! Kändes rätt bra att inte behöva vara orolig över att åka dit!

När besiktningen var klar så hämtade jag Mamma och sen åkte jag och böt tillbaka syrrans torkarblad. De som gick förbi och såg vad jag gjorde funderade nog på min mentala status.

Nu börjar dagens projekt. Sopen, tanka bensin i gräsklippardunken, köpa torkarblad, köpa micro. Sopen, inga problem eftersom vi för en gångs skull visste vilken container skräpet skulle i. Tanka dunken gick också galant, sen kom problemet, torkarbladet. Vis av erfarenheten från igår så tog jag med det gamla torkarbladet in och sa att jag behövde en sån. Förklarade också att jag försökt köpa ett igår med hjälp av deras katalog men att det inte passat. Mycket trevlig personal försökte hjälpa mig, tyvärr var de precis i personalens skiftbyte så ingen fick lämna affären för att gå med mig ut och hjälpa.
Trots trevlighet så hade personalen inte en susning om hur min baktorkarpinne ser ut och hur ett nytt blad ska se ut för att passa. Av en händelse, när personalen skulle visa hur jag skulle göra, så såg jag att hela fästmojjen gick att ta loss och att den då såg ut som det gamla bladet. Åh, kolla, så ska det ju se ut, utbrast jag. Båda personalarna skakade på huvudet och sa att det går inte att sätta fast ett blad utan fästet, det var tydligen det jag lyckats pilla loss. Jag gick ut och provade, självklart gick det att sätta fast!!! Bladet var lite längre än det förra men hey, hur ofta använder jag bakrutetorkaren? Jag är ju van vid Cajan som har solfilm och dessutom nästan inget kol i bakrutetorkarmotorn.

Vi hade tänkt att åka ut till Plantagen för att köpa jord och sånt jox till gräsmattan men när vi svängde ut från macken så såg vi att vi faktiskt hade en jordbutik tvärsöver gatan så vi tog den istället. Det kanske var tur det eftersom vi, som vanligt, inte hade en susning om vad vi behövde. En gubbe kom och hjälpte oss och nu tror vi att gräsmattan kommer bli finast i villaområdet. Eller?

Efter inhandling av jord så var det då dags för micro, Mammas micro hade passat på att lägga av lagom till denna utflykten. Nu har vi alltså två tomma tunnor i bagagen, som var fulla när vi anlände till sopen, en 20-liters dunk med bensin, tre stoooora säckar jord och nån liten säck med nåt som skulle vara bra mot ogräs och mossa. Tur att Mamma har lastbil så att en micro i mycket otymplig förpackning fick plats.

Jag säger som min Mamma sa när vi var klara: Om jag inte sover inatt så vet jag inte.

Nu inväntar jag fotbollen! Derby på Råsunda.



citat från "gamla tanter lägger inte ägg":

"När man blir gammal säger man inte längre att man älskar varandra. Då frågar de om de ska ha kakor till kaffet istället."
Tord, 7 år

föregående dag
nästa dag


© Luran 2008