Torsdag

F-kassan har återigen sett till att jag mår sämre. Tydligen så ska den ersättningsformen jag har försvinna, alternativen blir ett års rehab och sen jobba eller så förtidspension. Enligt min pysselkille så ska det vara väldigt svårt att få den där förtidspensionen, och jag sa till honom att det inte är aktuellt, jag vill ju jobba och klara av allt! Det jag tycker känns lite halvjobbigt är att det där med rehabiliteringen har tidsgräns på ett år, om man inte klarar det då? Vad händer då?

Jag har varit sjukskriven i sju år. Under den tiden har jag försökt att arbetsträna och misslyckats med det, nu har jag hamnat i nåt annat läge eftersom jag inte har nån anställning tydligen. Sen jag fick sparken på grund av arbetsbrist så har f-kassan inte gjort ett enda dugg för att hjälpa mig. Jag har även kommit med förslag på att jag kanske kunde studera nåt på kvällskurs eller så, men nää, det går minsann inte att plugga när man är sjukskriven. Jag har också fått höra att det inte går att söka nytt jobb när man är sjukskriven.

Sen så är det tydligen som så att om jag blir arbetslös, då får jag inte nån a-kassa för att jag inte har jobbat nåt de senaste fem åren. Alltså, jag betalar in till fack och a-kassa varenda jävla månad!!! Liksom varför har jag betalat in till a-kassan när jag ändå inte kan få ersättning??? Dumma!

Självklart så kommer det här med f-kassan när jag redan är väldigt låg. Idag kom jag inte upp ur sängen förräns klockan var långt in på eftermiddagen, helt galet! Mitt i det här är det ju en himla tur att jag köpte min nya mascara, jag har märkt att den klarar en hel del tårar utan att släppa taget.

MrT försökte lugna mig med att det är långt fram i tiden. MrT - killen med bra ekonomi, vet inte ens hur han ska kunna betala hyran denna månad. Tur att jag inte är i hans sits, jag skulle få magsår på en kvart. Så nu håller jag tummarna för att T ska få mycket jobb och dra in lite stålars!

Ikväll ska jag iväg på lite äventyr, blir hämtad med bil och allt. Så jag blir ett inte oväntat besök men nästan, lite repris från förra veckan. Förhoppningsvis blir detta besök utan Gevalia också.



citat från "gamla tanter lägger inte ägg":

"Det är bra att hålla sig i livet så länge som möjligt, för när man dör gräver de ner en i jorden och då hjälper det inte hur mycket man än sparkar."
Tora, 6 år

föregående dag
nästa dag


© Luran 2008