Måndag

I helgen har jag och Missan har varit på Lidl, en helt ny erfarenhet. Vi har dokumenterat besöket ordentligt! Såhär såg det ut när vi anlände till affären:

När vi kom in i affären så märker vi att vi glömde att ta en vagn och när jag ska gå för att hämta en så kommer vi varken in eller ut ur affären, vi fastnade liksom mellan dörrarna. Som tur var så kom en ny kund in och dörrarna gick mirakulöst nog upp igen. Jag ska gå ut och hämta en vagn men fick låna en av personalen om jag lovade att lämna tillbaka den, fick gå in genom kassan också, kassören sa åt övriga kunder att flytta sig så att jag skulle kunna gå in. Missan stod kvar borta vid drickaavdelningen och tittade misstänksamt på min vagnmanöver. Står det nåt i pannan som gör att jag råkar ut för såna saker???

Vi hade fått höra innan att det ska finnas varor som inte finns på Ica, inte för vi begrep vad det innehöll då det bara fanns innehållsförteckning på utrikiska:

Det var nästan så jag köpte förpackningarna bara för namnet!

Eftersom detta var en ny upplevelse så tittade vi på allt. Däremot så var det inte allt som var billigt. Resväska 800:- tycker jag är ganska dyrt. Däremot så var bubbelvatten himla billigt. I samma hörn som vattnet stod också fulcola som var ruskigt billig men den tordes jag inte köpa.

Det fanns en uppsjö av färdigmat. Jag hittade en lasange som såg ut att mest bestå av ost. Ett enormt utbud av färdiga pizzor, både kylpizza och fryspizza. Det fanns även färdiga hamburgare i tvåpack. Alltså helt färdiga med bröd, ost, sallad och allt. På förpackningen stod att dessa skulle värmas 1 minut i micron, kan det verkligen finnas folk som köper sånt?

I mitten av affären, som förövrigt såg ut som ett lager, fanns en rad med saker. Mycket spännande fanns där, förutom resväskorna så hittade vi integralhjälm, det tordes jag vääärkligen inte köpa där, tröjor, kjolar, vattenspridare och bilstylingsgrejer. Och så hittade jag dessa

Råååsa sandaler!!! Precis vad jag behövde dessutom eftersom jag eldade upp mina Pax-sandaler när jag och syrran var på landet i höstas.
Pax = märke på skor för barn

Det fanns också en hel del sminkattiraljer. Missan som kan lite (hmm, mycket, massor, allt) om det här med smink höll på att få dåndimpen. Än värre blev det när vi kom till kassan och jag hittade detta glosset, då trodde jag nästan att Missan skulle tvärsvimma:

Förutom sandaler och gloss så hittade jag storburk med smörgåsgurka, billig mozzarella och stooora pommes. De stora pommesarna föll jag för bara för att senast jag åt ute så fick jag stora pommes som var jättegoda. Äventyret inne på Lidl tog säkert över en timme, de har nog aldrig haft kunder som inspekterar utbudet så noga förr.

På vägen därifrån så kom vi på att vi måste nog leta reda på Missans helt egna gata. Vi fotograferade den och Missan fick lite, bara litelite, hemlängtan.

Efter detta var vi lite trötta och kände att kaffe är nog det vi behöver. Följde med Missan hem och fikade. När fikat var avklarat så åkte jag hemöver. Väl hemma gjorde jag inte många knop, men det tyckte jag att jag var värd!

Dagens visdomsord: Det är inte bra att lämna frysta pommes i bilen medans man fikar, speciellt inte när man parkerar bilen i strålande solsken. Tinade pommesar blir inte bra vid tillagning. Matlagningen slutade i soppåsen. Tur att det inte kostade mer än 11:-!!!

Inte bara jag har varit på äventyr i helgen, även Mio har varit det. Här kan ni se hur han hade det!


Kommentarer till ovanstående kan lämnas i Gästboken



citat från "gamla tanter lägger inte ägg":

"Knäskålarna är två skålar som sitter under knäna om man skulle råka få vatten i knäna."
Björn, 7 år

föregående dag
nästa dag


© Luran 2008