Fredag, midsommarafton

Igår när jag pratade med syrran så kom jag på vad jag brukar roa mig med på midsommarafton. För nåt år sen så körde jag min syrra ut till Årsta Havsbad och fick fyra kronor för besväret. Igen så känner jag att jag inte är någon vidare affärskvinna. Å andra sidan så fick jag säkert 40 kronor för att köra samma syrra in till stan strax därefter.

Nu har jag ringt till Telia och frågat om mobilt bredband. Det är tydligen så att det finns täckning för det på landet så jag vill ju helt klart ha!!! Problemet som uppstod, det tar lååång tid för Telia att skicka ut modemet och då vet jag inte om jag hinner få det innan jag åker. Dessutom så har de 14 dagars ångerrätt, jag vill ju hemskt gärna vara på landet och testa utrustningen innan jag binder upp mig på ett år.

För säkerhets skull har jag fått lapp i brevlådan om elarbeten i min lägenhet under v 26-27. En jäkla tur att vi inte redan åkt iväg. Jag har ju lite undringar om dessa elarbeten, jag har fått en lapp där det står att byten av kontakterna till jordade börjar 4:e augusti, men det kan ju inte vara samma, det är ju en och en halv månads skillnad på tiden. Eftersom elarbetena är så väldigt tidsbestämda så vet jag ju inte när jag kan lämna lägenheten nu, jag vill ju inte ha nyckelknippan liggande innanför dörren när jag är bortrest.

Till råga på allt så hade jag en diskussion om F-kassa, A-kassa och arbetsförmedlingen igår. Folk tror att dom vet hur F-kassan funkar men innan man upplevt det så har man faan inte en aning. Efter sju års kamp med F-kassan så vet jag det. Men så får jag höra att reglerna säger si och så, det är ju bara det att reglerna inte funkar i verkliga livet. Gårdagkvällen tillbringades helt förstörd av gråt och oro i soffan, sketakul!

Som tur var så fanns Cam där och kom med glada tillrop och tips i största allmänhet. Min Cam! Även Vippen kom med kloka ord, han tycker att jag ska få en personlig tränare, det är en sak jag väldigt gärna vill men inte har råd med.

Min Mammas kusin vägrade att svara i telefon, vi har ju tänkt att hälsa på honom imorron, och Mamma blev lite lätt orolig om han kanske blivit sjuk och låg på sjukhus. Hon ringde till annan kusin men där svarade inte nån heller, hon ringde till och med till lasarettet. Ingen kusin. Efter många timmar så fick hon då äntligen tag på kusinen, han hade varit i trädgården och inte haft med sig mobilen.

Mamma skällde på kusin över att han inte hade mobilen med sig och jag skällde på Mamma över att hon brukar lämna mobilen hemma!

Trevlig midsommar på er!

Kommentarer till ovanstående kan lämnas i Gästboken



citat från "gamla tanter lägger inte ägg":

"Om man förlorar sin kropp, förlorar man en viktig del av sig själv."
Celine, 6 år

föregående dag
nästa dag


© Luran 2008