Lördag, midsommardagen

Idag tror jag att många inte mådde nåt vidare bra, det gjorde dock jag. Startade imorse med Melodikrysset i bilen på väg mot Västerås. Vi klurade ut allt utom ett ord. Vi = jag och Mamma.

Utflykten gick mot Mammas kusins hem, det är ute på landet strax utanför Västerås. Jag tycker det känns så underbart att man kan bjuda in sig på middag till någon och dessutom får bestämma vad man ska få att äta. Idag blev det färskpotatis, sill, gräddfil och gräslök. Supergottigt!

Jag tror jag åt upp en hel burk matjessill själv.

Mammas kusin har ett jättefint uterum, eller vad man ska kalla det, typ altan med skjutdörrar/fönster fast fristående, där satt vi. Det var en himla tur att vi satt under tak, när vi fått i oss maten så började det störtregna! Sedan så fortsatte det att vara omväxlande sol och regnskurar om vart annat och helt plötsligt så var klockan åtta på kvällen och Mamma tyckte det var dags att åka hem.

Guuud så jobbigt det var att köra hem. Suttit i stort sett hela dagen och knät hade nog stelnat till en del för det gav sig väldigt till känna på hemvägen. Sen så låg solen lågt och bakanför bilen och glänste finfint i backspeglarna så att jag inte såg nånting. Men hem kom vi säkert och snabbt och lagom till andra halvleken mellan Holland och Ryssland.

Första halvleken avlyssnades på radion i bilen och det lät som att Ryssland var bäst. När jag kommit hem och fått igång tvn så gör Ryssland mål!! Jag håller ju på att Holland ska vinna hela skiten. Men, då slog det mig, kanske att det kan bli Ryssland mot Turkiet i finalen, det skulle vara nåt eftersom de är minst tippade till vinst. Ringer upp T för att höra om länderna är på varsin sida eller om de eventuellt kommer mötas i en semifinal.

Jag trodde att T hade haft sina ungar igår men istället möttes jag av en mycket trött T som hade varit ute och svirat på Engelen igår. Barnens mamma hade kommit på att hon ville ha sina barn när det var midsommar så han hade kört hem dom till henne igår. Istället kom han på att det var exakt 20 år sen han och en kompis var i Paris, så han ringde upp kompisen och på den vägen var det. Men att killarna inte hade mer fantasi än Engelen på midsommar.

Nu måste jag se om Ryssland vinner.

Kommentarer till ovanstående kan lämnas i Gästboken



citat från "gamla tanter lägger inte ägg":

"Spöken har inte kroppar av kött, utan av lakan."
Olav, 5 år

föregående dag
nästa dag


© Luran 2008