Söndag

Natten var, hmm, jobbig. När vi åkte hem igår så såg vi en liten röd kattunge mitt ute i ingenting, jag var beredd att ta med den hem men Mamma sa att vi skulle hoppas på att det fanns någon ägare till den. Tänk om det var en sån där som nån bara släppt ut vind för våg. Min mage har dragit ihop sig många gånger när jag tänkt på detta, både igår, inatt och idag.

Finväder idag! Klippa gräs hos Mamma stod på programmet, inte jag alltså utan T. Samtidigt skulle T-sonen titta om det fanns några äpplen för han ville göra smulpaj. MrT klippte och jag och T-dottern plockade äpplen. Sen gick jag och ungarna in och Mamma bjöd på saft och kex, när fikat var avklarat så hämtade jag lådan. Lådan är en speldosa och däri ligger det knepiga små pyssel, böjda spikar som sitter ihop som ska isär. När man kommer på hur man gör så glider det lätt isär och inget våld får brukas även om man ibland känner att man bara måste bända för att få isär skiten.

Till min förvåning så fastnade båda ungarna i det där och de ville inte alls åka iväg och handla. T-sonen brukar ha lite svårt när det gäller tålamod men klarade av flera av pusslen helt själv, imponerande!

Så småningom så kom vi i allafall iväg till affären. Jag tycker det är jobbigt att handla i vanliga fall, det är bra mycket värre att ha T + barn med sig. Tre stycken till, förutom mig själv, att hålla reda på. Därför blev det som det blev och vi kom ut och insåg att vitkål hade vi helt glömt, kålpudding stod på matsedeln.

Till slut så blev det middag och MrT stod för matlagningen, jag hade ju kokat sylten liksom. Jättegottigt!! Både kålpudding och sylt!

Mitt i allt det här så var det fotboll också. Hammarby tog emot Kalmar på Söderstadion. Konstigt lag det där Kalmar, MrT påstår att det finns både mumintroll och kantareller i deras lag.

Kommentarer till ovanstående kan lämnas i Gästboken



citat från "gud som haver barnen kär har du någon ull":

"När det är natt i Indien är det sommar i Sverige."
Linnéa, 9 år

föregående dag
nästa dag


© Luran 2008