Onsdag

Idag fick jag minsann ett telefonsamtal från elfirman som dragit om elen i min lägenhet. Han kunde inte förstå hur det blivit så mycket strul i min lägenhet, oväntat va? Han ville dessutom komma hem till mig och träffa mig för att diskutera vad som skett, jaa du, jag har stambyte hemma och bor inte där just nu. Då kommer han med den briljanta idén att han kan gå in i min lägenhet och kontrollera all el så att den funkar som den ska, jaa du, du kommer inte in i min lägenhet mer än i hall, badrum och kök för resten är igentejpat som dammskydd eftersom jag har stambyte på gång där.

Resultatet blev att jag ska ringa elfirman när jag flyttat hem. På mobilnummer. Det kommer ju inte vara någon idé att ringa förräns det går att komma åt alla kontakter och det lär dröja flera veckor efter hemflytt tills det är möjligt. Jäjä, det känns så bra att ha många saker som ligger på som måsten, detta, Sthlm Vatten och så då själva hemflytten som jag i och för sig längtar mig sjuk efter.

Just det, killen jag pratade med, han undrade hur en motorcykelhjälm kan gå sönder (när detta elarbete genomfördes så hade jag en hjälm liggande på hyllan bredvid proppskåpet, jag visste ju inte att jag skulle få nytt proppskåp eftersom jag blivit upplyst om att jag skulle få jordade kontakter, när jag kom hem så låg hjälmen på golvet). Slutsats, killen åker definitivt inte hoj!

Det är som så att en hjälm är ju konstruerad för att ta upp smällen. Sjuttifjorton olika lager som ska krascha sönder och ta upp smällen, ungefär som att en bil ska skrynkla ihop sig vid krock för att ta upp det mesta av krockkraften. Men om man inte vet så vet man inte, men jag skulle i allafall inte vilja ha en hjälm som är som en kastrull om jag nån gång rasar på hojen, likaväl som att jag helst vill, om jag nånsin krockar med bilen, att huven ska skrynkla ihop sig efter bästa förmåga.

Efter detta skulle jag bara ringa syrran och berätta att nåt händer med mitt brev till värden. Det samtalet slutade med att vi åkte och handlade på den välsorterade livsmedelsaffären. Äntligen kom jag ihåg att köpa en ny dricka så att jag har en flaska som man inte behöver skruvmejsel för att ta sig in i!!

Jösses vad text det blev nu då.

Kommentarer till ovanstående kan lämnas i Gästboken



citat från "gamla tanter lägger inte ägg":

"Det är prästen som bestämmer när man ska grävas ner. Han skickar iväg en del till pensionärshemmet och så gräver han ner dem som blir kvar."
Anders, 5 år

föregående dag
nästa dag


© Luran 2008