Torsdag

Igår var jag och T-dottern till T-city för att handla. Sylt till dagens pankisar och så det viktiga, en tidning med Sanna Nielsen till T-dottern. Hon är 12 år och då är såna saker livsviktiga! Jag kommer ihåg hur jag själv var med OKEJ-tidningen i den åldern, jösses om jag inte fick den samma dag som den kom ut, då var slutet nära!

Idag så förberedde jag pannkakssmet och märkte att mjölken inte skulle räcka. Jag behövde inte gå ut och handla utan kunde ringa till MrT så han handlade på hemvägen. Mycket bekvämt!

Efter middagen var det läxläsning. T-dotter hade massa läxor. Religion, min personliga favvis, not , matte och biologi. Religionen ställde som vanligt till det så att jag fick ringa Mamma och be om hjälp. T-sonen skulle skriva en berättelse om ett monster och öva veckans ord. Veckans ord fanns inte för det hade han skrivit på ett löst papper istället för i boken och självklart tappat bort pappret. Berättelsen var helt hopplös att skriva enligt honom, MrT hjälpte honom och till slut så blev det en liten trevlig saga.

MrT och sonen är inte ett dugg lika till utseendet, men till sättet. T säger ofta att precis så var han när han var liten, och det är väl tur det för annars skulle han förmodligen bli halvt galen emellanåt på sin son. Båda är lika tankspridda och, hmm, vad svårt det var att hitta nåt bra ord, okoncentrerade kanske, de tänker inte längre än näsan räcker kanske man kan säga. Tur att de båda två har andra kvaliteter som är bra, annars vore det nog jobbigt, både för dem själva och andra.

Lite kul att se att vissa saker fungerar på samma sätt som när jag själv gick i skolan och att annat är helt skruvat. Vissa av frågorna på religionspappret kan man bara inte svara på när man är 12 år. Eller det kanske kan bero på att religion är mitt och MrTs favoritämne, vi kanske kan ha lite förutfattade meningar, både han och jag har gått ur svenska kyrkan.

Nu är det snart Heroes!!!

Kommentarer till ovanstående kan lämnas i Gästboken



citat från "gamla tanter lägger inte ägg":

"När någon har fyra ben är de oftast inte människor."
Tone, 5 år

föregående dag
nästa dag


© Luran 2008