Torsdag

Lite bilder hur det ser ut hemma hos mig just nu:

Små bilder men naggande goda. Hoppas ni ser kaoset med flyttkartonger och min strävan att få det lite höstmysigt med ljus och grejer.

Igår var det elbesiktning. Jag vet inte vad en sån innebär men tydligen innebär det att det kommer fyra personer och en, som inte är klädd i jobbarkläder, går runt i lägenheten och tittar och sen säger att de är klara. Jag var nyvaken och blev så chockad att jag inte kom mig för att fråga om det där med hjälm, hål i tapeten och om tvättmaskinens koppling. De hann gå innan jag hann öppna käften liksom.

Efter några minuter så plingar det på dörren igen, bra tänkte jag, elkillarna glömde nåt, nu ska jag fråga. Nähä, utanför står en byggjobbare som ska fixa en platta och några fogar i mitt badrum. Det hade ju inte alls varit fel om jag hade vetat om det för nu hängde det tvätt i hela badrummet så väggarna knappt syntes, men, informerar de inte så är det inte lätt att vara hjälpsam och plocka undan så arbetarna kommer fram.

Ytterligare några minuter senare plingar det på dörren igen. Men guuud, vad är det nu då? Då är det en elkille som ska sätta upp schemat över mina proppar så jag vet vad som hör till vad. Då minsann passar jag på att fråga honom om tvättmaskinen, han skrev upp det och skulle höra efter hur lagar och sånt fungerar, han trodde dock inte att jag skulle dö av elchock när jag duschar.

Den stackars killen som jag skällde på över att han bara klev rakt in i lägenheten tog åt sig. Han ringer på och väntar tills jag öppnar. Men alltså, är det inte hemskt vilka saker man måste vräka ur sig för att få någon ro i sitt eget hem????

Sen var det full trafik här hela tiden. Bland annat kom en kille som knappt kunde svenska som skulle sätta upp 1 (en) krok i badrummet, varför inte sätta upp den när de andra krokarna sattes upp?? Elkillen som jag pratade med på telefon förut var här och monterade min dimmer i matrummet, nånting som går rätt. Han sa att dom inte hade haft sönder varken hjälm eller tapet och de hade inte heller slitit i min hylla i hallen så att den lossnat och håller på att ramla ner. Det var absolut inte deras fel och de hade lagt lappar i brevlådorna två veckor i förväg, han kunde inte förstå att jag planerat min semester efter deras arbete och att det blev svårt sen när de flyttade på arbetet över en månad i tiden. Det var inte deras fel.

Det kunde vara byggfirmans fel, elkillarna är inhyrda av den. Det kunde vara fastighetsbolagets fel, de har hyrt in byggfirman. Det kunde inte vara elfirmans fel.

Jag insåg att det inte var någon idé att ens försöka diskutera med honom för han och hans jobbarkompisar hade inte gjort nåt fel alls, det var antingen värden eller så byggfirman som gjort fel. Det är bara himla konstigt att felen jag hittat fanns efter att elkillarna varit här och innan byggkillarna kom hit.

Det värsta med denna elkillen var att han sa att de var tvungna att göra arbetet och har en enorm tidspress, det han inte kunde förstå var att det faktiskt är mitt hem det gäller. Jag förstår att de är jobbigt med tidspress och stress, jag om nån liksom, men undrar om han för ens en sekund funderade över hur det skulle kännas att själv ha det så hemma hos sig? Jag känner mig som värsta gnällkärringen i hela huset men samtidigt så vill inte jag bli skyldig för allt som hänt här, få en räkning, den dagen jag flyttar, på allt liksom.

Ännu en gång funderar jag över att bli elektriker i mitt nya liv, då hade jag kunnat fixa det där med dimmer och tvättmaskinskontakt helt av mig själv utan att behöva fråga nån!

Mitt i allt det här kaoset så kommer mitt lilla Kex och säger kram och att hon förstår hur jag har det. Den tjejen har, för nåt år sen, varit med om helrenovering och barackboende under tiden, hon hade också en hel lista med saker som inte var till hennes belåtelse efter att det var klart. Det känns så skönt att få en kram av nån som upplevt samma skit med lika mycket problem, om inte mer, hon fick ju grannens telefonsamtal när renoveringen var klar till och med.

Just för tillfället så ser min handlingslista ut såhär, undrar just hur lång den blir innan jag kommer iväg att handla :

Kommentarer till ovanstående kan lämnas i Gästboken



citat från "gamla tanter lägger inte ägg":

"Negrer har svart hud, men det är det inte fint att säga högt."
Görel, 6 år

föregående dag
nästa dag


© Luran 2008