Tisdag

Vaknar som vanligt av att det börjar skaka i hela huset! Halv åtta igår. Det känns underbart att ligga i sängen och hosta till detta ljud: borrning, lite till bilning och borrning och så tar vi en till mer bilning och borrning.. Försök koppla av till det där ni! Saker ramlade i badrummet och jag blev helt stirrig. Tyvärr låter inte inspelningarna riktigt lika illa som i verkligheten, tvärtom, de låter nästan så man står ut med det, vibrationerna kommer inte med när man spelar in med mobilen.

JPHs kommentar till mina inspelningar: eeeh ! har du inte 4-dimensionell inspelning på telefon !???

Som tur är ha byggkillarna fikarast och då får man vila lite. Men inte igår, då ringer målarn på dörren och ska in och slipa och sätta upp väv i mitt kök. Så nu är det lika dammigt i köket igen igen.

Jag fick tillfälle att störa målaren mitt i arbetet eftersom jag skulle ha lite morronfika. Det gick bra. Sen när kaffet var klart och jag skulle ta en cigg så blir det värsta korsdraget!!! Spillde en mugg kaffe för att dörren flög på mig. Målarn hade lämnat ytterdörren på vid gavel. Tur jag bryggde två koppar.

När målarn ändå var här så satt jag i soffan och fixade med sidan ni läser på nu. Det blippar till på msn och det är GB. Den killen är inte direkt känd för att vara vaken på morronen. Han konstaterade att hans lägenhet var som en glödlampa och i en sån kan man inte sova.

Målarn blev så småningom klar och då störtade jag iväg till T för att klara av mitt ärende medans han var på jobbet. Efter denna chocköppning på dagen så bestämde jag att ta bilen istället för att ta en prommis dit som jag tänkt.

Vilken tur att jag tog bilen. Det visade sig att jag inte alls bara skulle ha hostmedicin utan jag gick därifrån med fyra kassar, två från kylen.

När jag kom hem så blev det hostmedusin och varmt te med honung. Igår gick det att dricka, till skillnad från på söndagen, och fram på kvällen kunde jag få i mig en skål fil och müsli utan att kräkas. Men det bästa är att inte hosta! Magen känns som ett obestämbart flimmer, svårt att förklara, inte fjärilar och inte klump utan flimmer. Inte ont men jag mår illa, men nu när jag inte hostar så kräks jag allafall inte och det är skönt.

Idag började borrningen tjugo i åtta. Målarn kom hit vid kvart i nio och tyckte att nu var det dags att gå upp. Han skrattade lite lätt åt min uppenbarelse, stor GB-tröja och värsta hårrufset, jag skämdes inte ett dugg.

Målarn skulle måla två gånger. Jag ville fly ut ur min lägenhet eftersom borrning och bilning var om möjligt värre idag än igår. Han skulle komma efter tolv, men liksom när? Sundbyberg lockade väldigt idag, shoppa ny dator!

När jag kände att jag inte orkade mer så struntade jag i målarn och tänkte att jag åker ändå, han får väl återkomma. Då möter jag honom i hissen och han är på väg upp till mig. Jag vände så han fick måla.

Jag kom inte bort en endaste gång på vägen till och från Sumpan!! Tog vägen förbi S-Js jobb, de bygger faan all over the huvudstadens area!

Nu blir det datorfixning för hela slanten!!!

Kommentarer till ovanstående kan lämnas i Gästboken



citat från "gamla tanter lägger inte ägg":

"Djurtämjare är inget lätt jobb. Ibland måste man skrämma djuren med en hammare för att få dem att sitta."
Olav, 6 år

föregående dag
nästa dag


© Luran 2008