Fredag

Idag har jag varit på ångestskolan igen. Det innebar att jag kände mig tvungen att sova och istället knappt sov alls. När klockan var 06:00 gav jag upp och gick till köket och puttade igång kaffebryggaren.

När kaffet var klart så satte jag mig vid datorn för att läsa tidningarna. Då är Hide ånlajn på msn, det är en ganska sällsynt företeelse så det var trevligt. Det är en om möjligt ännu mer sällsynt företeelse att jag är ånlajn halv sju på morronen. Hide, hon har aldrig varit riktigt klok, hade precis varit ute på morronpromenad. Hennes kille tror att hon lider av vuxen-ADHD, och hon är nära på att hålla med. Själv tror jag inte det, hon har alltid varit sådär extrempigg på konstiga tider tycker jag.

Som av en händelse skulle hon färga håret sådär på morronkvisten så jag frågade om hon hade några bra tips hur man gör när man inte har badkar att hänga över när det ska sköljas. Hide sa att hon nog var fel person att fråga om sånt, hon har badkar och hade ändå lyckats skvätta färg på hallmattan när hon färgade sitt hår.

Hide påminde mig också om vad jag gjort för hundra år sen när det gäller hårfärgning. Jag har ganska långt hår och det räcker inte med en förpackning färg om jag ska färga hela håret och inte bara utväxten. Vad gjorde jag då? Jo, jag ringde tillverkaren och frågade varför det inte fanns hårfärgsförpackningar för långt hår så man slipper köpa flera förpackningar. Nä, det gick inte sa den jag fick prata med, det var så många som sa att deras förpackningar var alldeles för stora som de var. Jag frågade om inte jag kunde få lite rabatt på färg då eftersom jag måste köpa två-tre förpackningar för att byta färg på hela håret. Och minsann, rabatt fick jag!!!

Jag fick även ett, för mig, helt nytt städtips. Det går utmärkt att göra rent handfatet med ugnsrengöring.

Hur gick det då med skolan?

Det började med att en av tjejerna i gruppen berättar att hon fått betala för att stå i garaget i Globen förra fredagen, det är två timmar gratis där. Jag betalade inte där så jag satt hela tiden och funderade över det där med garaget och var lite halvoff. Sen när vi äntligen fick gå därifrån, äntligen för att jag suttit och funderat över parkeringen hela tiden, så stormade jag till bilen. Ska åka ut och det står att jag ska betala 80 spänn! Trots att jag blivit lite förvarnad så fick jag panik! Kunde knappt backa från utfarten, visste inte vart man ska betala, skakade, svettades, fick hjälp att hitta vart man betalar, kunde knappt få in varken biljett eller visakort i automaten.

När jag sen på nåt sätt lyckats ta mig ut ur garaget så stannar jag bilen och bryter ihop. På med glasögonen och in på bolaget. Körde alldeles för fort på vägen hem. Kommer hem och det är rätt lugners här i huset, skönt. Då går det inte att låsa upp min dörr!!!

Jaha, där står jag med utsmetad mascara, solglasögon och bolagspåse och kommer inte in. Kändes inte alls jobbigt. Kollar att överlåset verkligen är upplåst och det är det. Underlåset går inte att få upp, först så röck jag bara till i dörren för jag trodde nån byggjobbare varit och låst upp, dörren går inte upp. Då kommer svettningar och skakningar, kändes ännu bättre tillsammans med bolagspåsen.

Till slut får jag upp dörrjäveln och i stort sett ramlar in och lägger mig på hallgolvet och tvärgrinar. Då kände jag att jag kommer aldrig mer gå ut!

Det där med att aldrig gå ut sprack ju direkt eftersom vi skulle hämta Wilbur på eftermiddagen. Dessutom så kommer sms om att jag har paket att hämta på bingohörnan när jag ligger där på hallgolvet. Jag oooorkar inte!!!!!

Det kändes extremt jättesuveränt att vattnet dessutom var avstängt så att jag inte kunde ta en dusch innan vi skulle iväg till verkstan. Jag blir faan galen!!!!

Jag ringde syrran och sa att jag skulle med och terapigå idag, det gjorde jag också. Iza luktade sååå gott i regnet!!! Tyvärr så blev min jacka genomvåt. Halva jeansen dyngsura. Som tur var hade jag i allafall vattentäta skor så jag var torr och varm om fötterna. Så egentligen duschade jag innan verkstan ändå!

På verkstan smålog dom åt vår uppenbarelse. Blöta i håret, röda om kinderna, jag med utrunnen mascara (ännu mer än förut idag). Vi sa att vi varit ute med hunden och sen lämnade jag fram rabattbladet jag fått av Mamma och frågade om jag kunde få rabatt. Det bladet hade legat i jackfickan under terapigången så det var lite lätt upplöst i kanterna men höll nästan ihop. Nån rabatt kunde jag inte få men syrran kanske kunde få det till sin service på måndag så hon tog bladet och la i bilen på tork.

Hur jag nu ska orka hålla mig vaken hela Idol begriper jag inte men det går nog det också!

@ Varg:
Hoppas att du orkat läsa ända hit ner. Idag har jag haft på mig den gråa koftan, den jag fastnade med i taxin som du knöt ihop. Den hänger med fortfarande!

Kommentarer till ovanstående kan lämnas i Gästboken



citat från "gud som haver barnen kär har du någon ull":

"Det finns många sorters får, till exempel svarta får."
Benjamin, 6 år

föregående dag
nästa dag


© Luran 2008