Måndag

Igårkväll så bestämde jag mig för att gå till sängs och sen titta på nåt skit på tv att somna till. Det gick inget vidare för jag hamnade i en dokumentär om Jonestown. Sänds bergis för att det är nästan exakt 30 år sen det hände. Jag tycker det är fascinerande att det över huvud taget kan hända och om inte Jim varit sjuk i huvudet och sett till att alla dog så hade det varit mycket intressant att se om de kunnat bli ett litet utanförland som fungerade. Nu får vi aldrig veta det.

Idag var det dags för en tur till bilverkstan igen. Ukke skulle in på service och Wilbur skulle få på vinterhjul. Allt gick hur bra som helst ända tills vi kom hem och skulle bära sommarhjulen till boden.

Såhär är det, för några år sen så hittade jag remmar som har handtag och är märkta med höger fram, vänster bak och så för hjulen, i somras hittade jag av en slump såna även till syrran så nu har vi såna båda två. Idag när vi kom hem och skulle lasta ur hjulen så sitter inte remmarna på utan är borta. Till slut så hittar vi remmarna, de låg ihopknölade på golvet bakom förarsätet! Varför????

Förvisso hade jag fått påsar till sommarhjulen men de var inte märkta på nåt sätt så nu vet jag inte vilka som är fram och bak. Jag har fått lära mig att sommarhjul ska bytas så att de som sitter fram sitter bak nästa säsong och tvärtom. Vinterhjulen kan inte skiftas på samma sätt för där ska de hela tiden sitta på samma sida av bilen när man har dubb.

Att ta bort remmen från hjulet som ska på och sätta på den på det hjulet som tas av. Hur svårt är det??? Det är inga fysiska uträkningar det handlar om. Till och med polackerna på däckverkstan som inte kan ett ljud svenska begriper hur man gör. Imorron ska jag skälla på killarna på verkstan, vi ska ju dit då också och hämta syrrans bil.

Tänk om det kunde gå en endaste dag utan att det händer nåt som retar upp en. Min stressnivå, som idag var förhållandevis låg, sköt i höjden och jag var helt splittrig hela resten av dagen.

Jaja, syrran ringde upp verkstan och bad att hon skulle få remmarna på sina hjul. Spännande att se hur det blir imorron!

Kommentarer till ovanstående kan lämnas i Gästboken



citat från "gamla tanter lägger inte ägg":

"Katter är husdjur eftersom de är inne i huset. Hundar också och människor. Katter gör ungar hela tiden och de är väldigt duktiga på att ha storrengöring av sina ungar."
Harald, 5 år

föregående dag
nästa dag


© Luran 2008