Tisdag

Idag har vi varit hos optikern. Mamma hade tänkt följa med för att strosa runt och shoppa lite men avbokade det på grund av vädret, trots att det är ett inomhusköpcentrum. Nu när jag skulle ha synundersökning för både linser och glasögon så skulle jag ha glasögon på mig när jag åkte dit, det är såååå jävla sketabra med glasögon när det spöregnar, immar igen på nolltid även om man bara befinner sig ute en minut eller två.

Hur som helst, varken jag eller syrran hade några större förändringar när det gällde synen. Jag hade fått lite mer brytningsfel men hade samma syn fortfarande. Det blev, som vanligt, lite dyrare än vad jag trott men ändå ganska billigt. Tror det var rätt billigt i allafall.

På bilverkstan blev det så att jag berättade det här om mina hjul och remmar och att jag till våren ska dit och byta till sommarhjulen gratis för att se om de lärt sig hur man gör.

Att syrran böt hjul på verkstan var en himla tur för när de hade skruvat loss ett hjul så ramlade själva bromsoket bort! Hade man stått och bytt själv så hade det blivit Roffes Bilbärgning till verkstan. Ja, jösses. Som tur var så på vårt rabattblad så fanns där rabatt just på bromsgrejs.

Sen åker vi hem till Mamma för att lasta av hjul och för att bli bjudna på mat. När vi ska lasta av hjulen så har de förvisso satt fast remmarna på hjulen men sen rullat in hjulen i påsar så att handtaget var i botten på påsen. Eftersom det är handtag på remmarna så begriper man väl att först rulla in hjulen i påsar och sen på med remmarna så att handtaget går att använda, eller???? Nu blev man ju lika skitig om händerna ändå för att man fick leta efter handtaget.

Bara för detta så har jag bestämt att till våren, när jag ska få på sommarhjulen, så ska jag följa med in på verkstan och ha kurs med personalen i hur man gör med remmar och hjul och påsar! Sådeså!

När vi sen kom in så fick vi heminlagd jättegod sill till förrätt och köttfärssås till huvudrätt och nån smarrig köpekaka till efterrätt. Vilken tur man har va, blir inbjuden på trerätters såhär på en tisdag!

Kommentarer till ovanstående kan lämnas i Gästboken



citat från "gamla tanter lägger inte ägg":

"När djur blir gravida har de ungarna inne i magen. De är gravida kortare än tanter. Katter är bara gravida i en vecka innan de tömmer ut alla ungarna i badrummet."
Ylva, 6 år

föregående dag
nästa dag


© Luran 2008