Lördag

Idag hade jag tänkt åka hem till Mamma och tvätta mitt täcke. Idén kom upp igår och jag slet upp täcket för att se om det verkligen var så himla smutsigt, då hittade jag hål på baksidan också så det var ju bara att sätta igång och laga det.

Istället för täckestvättning så fastnade jag på Discovery, NASAs största milstolpar eller nåt sånt hette programmet. Jag har sett det lite grann i flera dagar, det har handlat om hela rymdprogrammet från början och idag handlade det om rymdfärjan. Helt otroligt hur massa jobb det är, bara att den skulle ha värmesköld, den bestod av små rutor som limmades dit för hand.

Sen började jag ju tänka lite runt det här med jymdjaketej och så. För snart 40 år sen så landade raketer på månen, varför har det inte åkts till månen efter det? Möjligheterna att ta prover och sånt måste ju ha utvecklats på så länge. Då uppstår frågan, landade människan verkligen på månen? Först så har vi då den här Flashbacktråden, öppnas i nytt fönster/flik, och sen då filmen Capricorn One.

Capricorn One handlar i och för sig om en färd till Mars, men det visar sig att alltihop utspelar sig nere på backen i USA. Gjordes den filmen för att berätta hur det egentligen ligger till med månlandningarna?

Tror jag måste titta på Capricorn One nu.

Kommentarer till ovanstående kan lämnas i Gästboken



citat från "barns tankar om kärlek":

"När man springer bultar hjärtat snabbt och hårt. När man är kär bultar det bara hårt."
Jimmi, 9 år

föregående dag
nästa dag


© Luran 2008