Söndag

Alltså, att bo själv är så jäääävla skönt!!!!

Igårkväll så skulle jag käka middag och det blev varma mackor och ett glas oboy. Framför tvn. Varvade med lite Wii. Fick spela vad jag ville och titta på det jag ville se, tyvärr var det ju som vanligt mest skit på tv men ändå. Att bara kunna slappa en hel dag utan att ha några måsten och utan att behöva ta hänsyn till nån eller nåt.

Jag jämför speciellt med kompisar med familj och ungar som ska ha julklappar. Vilken stress att få tag på det man tänkt och dessutom så ska det helst gå ihop ekonomiskt! Jag behöver inte julstressa alls, allt är klart redan från början, jag vet vart vi ska vara på julafton och jag har inga åtaganden till dess. Mamma har gjort hemgjord inlagd sill och då känns det tryggt inför jul. Systersonen och syrran ska stå för lite käk också men jag slipper. Aj lajk!

Tyvärr så var det väl inte riktigt bra med feta varma mackor som middag, min mage opponerade sig mot det senare på kvällen/natten. Då var det också så himla skönt att bo själv.

Idag så åkte Vargs moster till Vargstaden och filten fick följa med. Både jag och Varg var uppspelta, hon för att äntligen få filten och jag för vad hon skulle tycka om den. Eftersom jag ändå var vaken och uppe rätt så tidigt, för att vara söndag allafall, så tröck jag på skicka/ta emot på mailen. Gissa om jag blev lite paff när jag fått svar 09:51 idag från Fortum. Det är klart som fasen att elen blir dyr när de sitter och svarar på mail på söndagar!

En chock mitt i uppspeltheten! Nu gjorde ju det inte så mycket eftersom tiden gick lite fortare på grund av det. Det där med att vänta och vara nyfiken är nog varken min eller Vargs starka sida, så jag hade tur som fick tiden att gå snabbt.

När filten kommit iväg så kom jag på att jag skulle åka till Mamma, hon hade fått nån info från Norrskog om att man kunde se massa grejs om sin skog på nätet. Jag packade dator och åkte dit. Det visade sig att den tjänsten skulle vara tillgänglig från slutet av januari 2009, men det är ju alltid bra att vara ute i tid.

Istället började vi kolla våra elräkningar. Jag loggade in på Fortum och Mamma hade pappersräkningen. Det visade sig att jag betalar 30% mer per kwh än vad Mamma gör, orättvist! Den här undersökningen slutade med att Mamma också fick logga in sig på Fortum så vi verkligen kunde jämföra. Mamma ska aaaaaaldrig nåååååååånsin ha en dator för hon tycker hon är för gammal för sånt, men jag tycker det är bra att hon utnyttjar internet och dator på sitt sätt. Idag till och med frågade hon av sig själv om hon fått nån mail.

Nu ska jag försöka färga håret. Det är en nackdel att vara utan badkar och det är just att man inte har nån badkarskant att hänga över vid hårtvätt. Sköljandet blir så himla omständigt och man måste vara lite försiktig för att inte få färg i hela badrummet. Som tröst så tänker jag på Hide, hon har badkar och lyckas ändå få färg i hallen när hon färgar håret.

Kommentarer till ovanstående kan lämnas i Gästboken



citat från "barns tankar om kärlek":

"När man är kär kittlas det i hjärtat."
Maria, 7 år

föregående dag
nästa dag


© Luran 2008