Måndag

Idag var jag hem till Mamma för vi skulle kolla Fortum.se och vår elförbrukning. Inte faan stämde det heller! Mamma hade inte ens fått nån mätarställning registrerad trots att hon ringt och bett att få lämna den. Mamma blev arg som ett bi på Fortum och ringde upp och talade om för killen som svarade att hon hade minsann tittat på nätet och hon hade minsann ingen registrerad mätarställning där. Tur man inte jobbar på Fortum och fick ta emot det samtalet!

Sen började vi titta på olika elbolag, det stod nåt på löpsedlarna om elpriser. Mamma har sån där konstig el med olika taxa på natten och dagen. Det blev till att maila till de olika företagen och fråga. Snart är det vardag så att man har chans att få svar också.

När detta var typ klart så fick jag mat. Mamma hade gjort nån maträtt som min Farmor vunnit pris för. Farmor vann en femhundring och det var alltså jättelänge sen, kanske man ska skicka in det receptet till nån tävling nu för att se hur det går. Gott var det, det var en ugnsform med sidfläskinlindade köttfärsklumpar, såg ut som en butterkaka ungefär. Potatismos och gurka serverades till. Mätt!

Det var inte riktigt bra planerat det där med att bli jättemätt hemma hos Mamma. Jag skulle göra storkok köttfärssås när jag kom hem, inspirationen försvinner liksom när man är mätt. Men jag tror det blir bra ändå, förutsättningarna, det vill säga älgkalvfärs, är ju inte de sämsta. Grytan står på spisen och puttrar nu.

Sen ägnade jag mig åt lite roliga vuxensaker och betalade nästan 4000 i räkningar.

För att muntra upp mig själv efter den deppiga räkningsbetalningen så skulle jag skruva fast hjulen på soffbordet, då visar det sig att det fattas fyra skruvar! Det är ju sååå jäääävla typiskt!!!!

Kommentarer till ovanstående kan lämnas i Gästboken



citat från "gamla tanter lägger inte ägg":

"Nästan alla präster är män, men det finns en del kvinnor också. De flesta kvinnorna vill inte vara präster för att det är så tråkigt."
Viktoria, 7 år

föregående dag
nästa dag


© Luran 2008