Onsdag

Jag måste säga det igen! Jag har världens bästaste kompisar

Igår så pratade jag med Edna. Hon är inte i världens bästa situation själv men hon har kraften att läsa och ta reda på saker om f-kassan själv, jag är mycket avis på henne för att jag själv inte klarar av det. Hon förklarar för mig varför jag fått brev med avslag om sänkt fackavgift, jag hade skrivit fel datum, nämligen de datumen som stod på papprena från facket.

Edna kan börja jobba närsomhelst på både fackkontoret och f-kassan, hon kan fasen allt om det där just för att hon har kraft att ta reda på saker själv. Tänk när hon ringde och frågade på f-kassan om en sak som stod på deras hemsida och det var så nytt att personalen hon fick prata med inte visste vad hon pratade om.

Ednas son fyllde år igår, japp, han blev tåååånåååring! Ett problem uppstod, ett barn som inte såg svenskt ut fick inte komma in på kalaset! Edna, från Filippinerna, sa då själv att hon har svenska barn och visste inte hur hon skulle göra. Jag har i mååånga års tid försökt få henne att förstå att hon har svenska barn och att svenska barn faktiskt åker in till stan för bio och annat när de är 16. Det har hon inte velat kännas vid, som hon säger om sig själv: jag lekte med Barbie till jag var 18.

Egentligen så var anledningen att killen som inte fick komma in på kalaset bara helt enkelt inte var vän med sonen som höll i kalaset.

Sen så har jag då Lund, hon var liksom färdig att åka dryga tio mil för att vara med mig när jag träffar ansvarig behandlare. Det är nåt jag känner att jag inte kan tacka ja till, oavsett hur mycket jag skulle vilja det egentligen.

Jag och Lund tittar slaviskt på TopModel! Igår, mitt i TopModel så hör jag ett brak från mitt badrum. Då hade en duschstång, självklart full med nytvättad tvätt, ramlat ner. Jag kände att jag orkar inte det just nu mitt i programmet men så resonerade jag med mig själv att tvätten var viktigare än tvn. Hur som helst, jag kunde bjuda Lund på ett skratt när vi pratade efter programmet!

Idag är vattnet avstängt här igen, så också imorron och på fredag. Jag hade verkligen behövt duscha innan jag åkte iväg till samtalsgruppen. Trots att jag duschade igårkväll så hann jag bli helt stressvettig innan jag skulle iväg.

Att det igår inte blev nåt att äta kanske också bidrog. All gråt och alla funderingar och allt gjorde att jag liksom glömde av det där med maten.

Just det där med mat, det är kanske en sån här restaurang man ska starta upp här i El Ståkkhålmo!!!

För övrigt kan jag ju berätta att just det där med vattenavstängningar, det trodde jag var nåt man skulle slippa efter ett stambyte. Härom veckan var det avstängt torsdag och fredag och nu denna veckan är det onsdag, torsdag och fredag. Undrar just vad dom håller på med.

C tyckte allafall att det var väldigt vad vattenavstängningar det är här och jag kunde inte annat än hålla med honom.

Idag har jag varit på den där samtalsgruppen igen. Snacka om manfall, idag var vi bara två! Jag var inte riktigt i balans och väldigt känslig och bara att behöva tänka på min sjukskrivningsperiod gjorde att en tår steg upp i ögat, jag blir så jädra arg på mig själv, jag är väl inte nån som grinar i tid och otid heller.

Även om det blev jobbigt med den så kallade gruppen idag så tror jag att det kanske är bra. Egentligen så är ångestskolan och den här gruppen den enda form av behandling jag gått på de senaste fyra åren eller liknande tidsrymd. Jäjä, det är många gånger kvar så det kan nog komma nåt gott ur det här ska ni se!

Nu ska jag kolla om jag har vatten så att jag kan ta en dusch!

Kommentarer till ovanstående kan lämnas i Gästbokencitat från "barns tankar om kärlek":

"Man kan hitta någon att bli ihop med om man går fram och frågar chans. Om han säger nej får man gå tillbaka och sätta sig där man var."
Charlotte, 7 år

föregående dag
nästa dag


© filuran 2009