Tisdag

Idag så blev jag så galen på skrapan i badrummet att jag var tvungen att ringa till Mamma och fråga om hon hade något träskaft över där hemma. Hon visste inte så jag åkte dit för att titta. Jag tänkte träskaft och skruv så kommer skrapan aldrig lossna.

Väl där så blev det inget träskaft utan Mamma hittade sånt där skaft man använder till roller när man målar och behöver nå lite längre. Det passade perfekt till min fönstergolvskrapa i badrummet minsann!

Hos Mamma blir det, och har varenda vinter blivit, isgata mellan grinden och trappen. När jag var liten tyckte jag det var alldeles förträffligt för då var jag ute och spelade hockey på den lilla plätten. Nu tycker jag inte det är lika kul längre. Självklart så hade jag lösningen! För några år sen så tog snön i garagenerfarten grym tid på sig att smälta så jag köpte vägsalt och hällde ut där för att kunna få ut hojen. Vägsalt säljs i rätt stora påsar även om man köper den minsta så det fanns kvar nere i garaget.

Nu vet jag att när man slänger på salt på blankis så börjar det puttra, det låter nästan som poprocks! Hur som helst så fungerade det bra och det blev lite mindre livsfarligt att ta sig mellan grind och trappa. Bara det inte blir superkallt nu för då funkar ju inte saltet.

Anledningen till att jag kände att jag behövde göra en utflykt var att jag var utan både internet och telefon. Innan Mamma så försökte jag få syrran att åka till Ikea för att inhandla byrå nummer två. Hon hade Iza hos sig så det blev inget av med det. Istället när jag var hos Mamma så låg det ett reklamblad från just Ikea på köksbordet, så jag sa att jag faktiskt ringt syrran för att höra om vi skulle dit. Då säger Mamma att hon vill följa med på den turen.

Jag var faktiskt tvungen att säga nej då, ungefär för första gången i mitt liv, eller andra förresten, en gång fick inte Pappa plats i primeran. Det var samma anledning, Mamma skulle inte få plats. Byrån jag ska ha är för det första jävligt tung och dessutom uppdelad i två enorma paket. När vi var och köpte förra byrån så insåg vi att den inte skulle gå in i bagagen utan vi fick ta den i baksätet, orka hålla på att fälla säten och greja liksom. Baksätet blev fullt!

Det slutade med att Mamma och jag åkte till Ikea ändå idag. Mammsen skulle ha lite tyg och jag tyckte det var utmärkt att stackars Wilbur fick ut och åka och bli riktigt varm efter att ha fått stå helt övergiven nu när jag varit sjuk. Jag tog dock inte med nån byrå hem, det får bli en tur till nån annan gång.

Nu blir det dusch och kanske hårtvätt.

Kommentarer till ovanstående kan lämnas i Gästbokencitat från "barns tankar om kärlek":

"När man hittar en tjej kan det hända att an ser henne först."
Behtash, 7 år

föregående dag
nästa dag


© filuran 2009