Onsdag

Jag gillar inte teknikens under.

Jag har router inkopplad här hemma. Router = delar internetet till flera datorer + brandväggsskyddar. Självklart så äger jag mer än en så att jag har att byta med. Först så blir den jag har inkopplad väldigt snål med att dela ut internet och dessutom så vägrar den att ändra på sig när jag bestämmer att den ska det. Då byter jag till en annan. Den andra routern går igång på en gång och gör som jag vill och den delar ut internet snällt och fint till alla datorer, både på sladd och trådlöst.

Igår, när ändå mitt internet strulade så mycket, så tänkte jag att det vore väl själva den om det inte skulle gå att få igång den som trilskades. Gjorde en fabriksåterställning av den och la in alla inställningar som behövs. Förberedd som jag är så hade jag skrivit ut papper med alla siffror och inställningar så att jag bara kunde skriva av. Dubbelkollade allt säkert fyra gånger. Resultatet = inget internet!!!!

Man blir ju galen!!!!

Dubbelkollade alla siffror och punkter typ tre gånger igen. Fortfarande inget internet!

Precis som vanligt så började jag med detta vid sådär niotiden på kvällen i tron om att det går ju fort. Det slutade med att jag stoppade i andra routern och sen tog den där duschen som jag var på väg till.

Duschen kändes nödvändig eftersom jag idag skulle iväg på samtalsgruppen och här i huset kan man ju aldrig lita på om det finns vatten i kranen. Och om det finns vatten så vet man aldrig om det finns varmt vatten. Självklart så hade jag både varmt och kallt vatten idag eftersom jag varit så förberedd med att duscha på kvällen.

Fast vet ni, egentligen så gillar jag teknikens under väldigt mycket. Bland annat den här bilden beskriver det rätt bra:

Kommentarer till ovanstående kan lämnas i Gästbokencitat från "barns tankar om kärlek":

"Jag tror att jag är ihop med någon. För min mamma har en moster som har sagt att de har hittat en till mig."
Alphan, 7 år

föregående dag
nästa dag


© filuran 2009