Söndag

Idag var det då dags för det anrika Vasaloppet. Jag följer vanligtvis inte tävlingen men i år så var en bekanting ute i spåret, Pagge, en otränad skåning som inte tränat på typ femton år. Han köpte skidor nu i vinter och de har sen legat i garaget hans. Det var synd att han inte hade en kamera i mössan så vi kunnat få följa med honom lajv men internet är en bra sak och där kunde vi följa hans tider, hastighet och beräknad målgångstid.

Som grund för denna tokiga idé låg en vadslagning. Inte helt oväntat när det gäller Pagge. Killen som, efter att vi varit en helg i Sundsvall och festat, kliver av bilen vid Stockholms slott, kollar att han har mobil och plånbok och frågar Vippen om det är okej att han kommer och hämtar sin väska om några dagar. Nu låter väl inte det sådär jättekonstigt, bara det att Vippen bor mitt i mörkaste Småland.

Men, det gick ju bra, han hämtade väskan! Han är en sån där som på nåt sätt alltid klarar sig.

Mitt i all Vasaloppsdramatik så kom jag på att jag skulle laga mat. En nyuppfunnen rätt som jag kom på när jag höll på att göra iordning maten. Kycklinginlindade broccolibuketter! Det jag hade tänkt mig var att skiva kycklingfilén väldigt tunt och sen linda skivorna runt broccolin. Att skära så tunna kycklingskivor som jag tänkt mig visade sig vara svårare än jag trott, mina knivar passade inte för uppgiften. Då kom jag på att syrran ju faktiskt jobbar i natt så jag ringde henne och frågade om hon kunde ta hem en skalpell, till nästa gång jag ska göra denna rätten alltså. Hon skulle titta om det fanns.

Även om jag inte fick så tunna skivor som jag ville så blev det kanongott!

Hur gick det då för Pagge i Vasaloppet? Jo, han var helt otroligt bra! I Hökberg, 70,9 km från Sälen, så kom det aldrig nån tid på honom. Vart tog han vägen liksom? Hoppas bara att han inte gjort sig illa eller nåt sånt. Imorron kommer han nog vara rätt mör men det är ju då det. Killen har åkt skidor i nio timmar och är helt otränad, värsta grejen ju!

Förutom galna bekantingar som ger sig på Vasaloppet så har jag kompisar som låter såhär:

Sen så var det Trollkarlens Hemligheter på tv också. Härreguuud så dåligt! Jag kunde faktiskt alla trick som visades idag, därmed inte sagt att jag kan utföra tricken. Ok, jag har lite försprång eftersom Pappa var trollkarl men ändå, jättedåliga trick. Sen är ju jag så att jag mest uppskattar fingerfärdighetstricks, jösses vilket långt ord. Plus då att jag vill bli lurad.

Nu ska jag fortsätta kampen mot öronsuset!

Kommentarer till ovanstående kan lämnas i Gästboken



citat från "barns tankar om kärlek":

"Om Anna frågade chans på mig skulle jag svara nej, även om hon hade andra att vara ihop med. Det skulle jag förresten göra annars också."
Simon, 9 år

föregående dag
nästa dag


© filuran 2009