Söndag

Inatt blev det en något kortare sömnlös natt, en timme försvann ju. Jag tittade på film som vanligt. Bland annat hann jag med Marley & me, en ganska sötrolig film, men eftersom Marley är en hund så lever han inte lika länge som oss och jag storgrinade när han blev sjuk och avlivades.

Jag tycker att Iza har lite likheter med Marley, men hon har i allafall inte blivit portad på lydnadskurs, det blev Marley.

Mera film, Milk, mest för att Sean Penn vann en Oscar för bästa manliga huvudroll för den i år. Till min förvåning så visade sig filmen vara riktigt bra. Handlar om homosexuellas kamp för att bli accepterade och den utspelar sig på 70-talet. Homosexuella var tydligen allt dåligt man kan vara, både sjuka och brottslingar.

Det som slog mig när jag såg filmen är att en del sånt lever kvar än idag. Tänk bara en kompis till mig, jag frågade om han skulle med på blodgivningen och han säger nej. Som vanligt blir jag lite upprörd eftersom det är ständig blodbrist på våra sjukhus och att det räcker om varje svensk mellan 18 - 65 år ger blod en gång i sitt liv för att blodet ska räcka till. Nä, han får inte ge blod för att han är homosexuell man som har sex med andra män. Det är ju helt sjukt!!

Allt blod som man ger testas för allt möjligt. Jag förstår inte den där skillnaden med vem man ligger med, visar testerna olika beroende på vad man har för sexpartner?

Idag har jag roat mig med att läsa lite på ett matforum.

Jag borde nog inte gjort det, jag hamnade på avdelningen knivar och deras förvaring. Läste att knivställ av sån modell som jag har blir riktiga bakteriefällor efter ett tag och jag har haft mitt knivställ i många år. Diskade knivarna jag har och la de på skärbrädan i väntan på något bättre förvaringssätt.

Kom på att magnetlist på väggen nog skulle vara bättre och kanske att en sån då inte samlar på sig lika mycket bassilusker utan mer damm. Åkte ner på den välsorterade Ica-affären för att se om det möjligen fanns magnetlister där.

Det fanns inga, istället kom jag hem med hårfärg och toapapper, bra att ha det också!

Kommentarer till ovanstående kan lämnas i Gästboken



citat från "barns tankar om kärlek":

"När man har hittat en tjej kan man snurra på hjulet i teve och vinna en resa."
Adam, 6 år

föregående dag
nästa dag


© filuran 2009