Måndag

Igår så fick mina stackars flöwers vatten. Jag har säkert inte vattnat på över en månad eller liknande, jag är lite orolig för att några kommer dö av chocken nu.

Solen har tittat fram riktigt ordentligt idag! Kanske att värmen från solen hjälper flöwersarna att överleva, eller så tvärdör väl de som står i det soligaste fönstret. Eller så hjälper inte solen alls eftersom den försvann efter halva dan och efterlämnade gråväder.

Lagom till mattid så åkte jag hem till Mamma och bjöd henne på mat. Hennes favoriträtt, eller ja, i allafall av sånt som jag lagar till. Wok med ris, grönsaker och ägg, dock utan kyckling efter senaste tidens glasbitar som hittats i just kyckling.

Till efterrätt bjöd Mamma på kaffe och semla, det ni! Hembakade semlor! Gott!

När vi fikade så kom jag på ett foto på Pappa, farbror Jonas och farbror Jens som jag skulle vilja ha för att scanna in och skriva ut, idén ploppade upp i skallen när jag igår såg att både Jonas och Jens hade namnsdag. Fram med fotoalbumet! Vi hittade inte det fotot jag sökte men en hel del andra roliga bilder. Hur mina föräldrar har sett ut genom åren, speciellt några bilder på Pappa när han har helt obeskrivliga frisyrer.

Det finns bilder när Pappa sitter i soffan och röker pipa, med syrran i knät! Det finns bilder när Mamma sitter i köket och röker med alla runt sig! Såna bilder blir det väl aldrig idag?? Röka inomhus och med barn känns ganska långt bort nu för tiden.

Några bilder fick jag med mig hem och började självklart genast att scanna. En bild fick jag till och sen tvärdog scannern! Jag försökte med förstahjälpenmanöver men den bara ville inte. Installerade senaste drivisarna och det gick inte alls. Kopplade in scannern i annan dator för att utesluta maskinfel på scannern, där funkade det.

Kopplade tillbaka till stora datorn. Avinstallerade och stoppade in den i en annan usb-port. Funkade fortfarande inte, datorn stannade helt så fort jag försökte med scannern. Jag sliter mitt hår och missar allt jag tänkt se på tv, det kändes i och för sig precis som vanligt eftersom jag alltid missar det jag vill se.

Då ringer Mamma och frågar varför hennes text-tv inte funkar. Jag har inte en susning och speciellt inte eftersom jag inte ser hur det ser ut hos henne. Jag berättade att jag hade stora problem med datorn och då lät hon nästan lite småsur för att det gick före hennes text-tv. Jag lovade att åka och titta på det där med texten imorron i allafall.

La på luren och fortsatte med den trilskande scannern. Nu hade jag kommit till stadiet att jag tänkte göra en systemåterställning, det brukar gå bra ibland när allt annat går åt fanders. Men idag gick det inte alls bra, det fanns inte några systemåterställningspunkter! Jag började nästan gråta.

Nu var jag helt uppgiven och insåg att jag inte skulle få igång scannern idag. Sätter mig i soffan för att se lite tv men känner ju att jag inte kan koncentrera mig på nåt eftersom bara scannertankar virrar runt i min skalle.

Äh, jag försöker en gång till tänkte jag. Avinstallerade och installerade en gång till, startade om datorn och tänkte att nu om det inte funkar så drar jag ur kontakten och väntar tills imorron. Den tanken borde jag tänkt för länge sen för nu funkade det!!!

Allt detta med dator och scanner tog ungefär fyra timmar. Mina axlar och tassar hatar mig just nu och värker som sjutton. Nu blir det tigerbalsam, vetevärmekudde och vantar till natten!

Kommentarer till ovanstående kan lämnas i Gästboken



citat från "barns tankar om kärlek":

"Det är inte säkert att man är lika gammal som den man är ihop med. Min mamma och pappa är fortfarande inte lika gamla."
Jens, 9 år

föregående dag
nästa dag


© filuran 2009